YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Tamko Topics 43 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Äänestä edustajistovaaleissa! - Sähköinen äänestys alkaa 23.10.

2. Kaikki tuutorihaut nyt avoinna!

3. Solu pop upit Mediapoliksella 22.10. ja Proakatemialla 29.10.

4. Pivon mobiiliopiskelijakortista tuhdimpi - mukana nyt myös Slicen edut!

5. Hyvinvointiviikko 28.10. - 1.11.

6. Tamkon jäsenetuna 6 viikon Aamulehdet – vielä ehdit hyödyntämään etusi

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

7. Uusi keskusteluryhmä yksinäisyydestä

8. Tolun vakiovuoro 22.10.

9. Terveysalan opiskelijoiden kevään 2020 harjoittelupaikkojen varaus Jobiilista

10. Tolun keilailta 28.10.

11. Valon ääniä -festivaali 25. – 27. 10.

12. PISTOT Scary Movies 31.10.

13. Sketsiteatteri: Loppuvuoden esityksiin opiskelijakortilla 2 yhden hinnalla

14. Opiskelijan Tampere etsii B2B-myyjää!

15. Kehittämisprojekteja, työharjoittelua tai opinnäytetöitä Learning Labissa

16. Opiskelijoiden kiipeilyn SM-kilpailut 24.10.

17. SalesDay - Tekoäly ja myynnin tulevaisuus 1.11.

18. Päivystäjiä asiakaspalvelutyöhön

19. Liikuntaviikot 27.9. - 24.10.

20. Juhli Halloweenia Opiskelijan Tampereen etuja hyödyntäen!

English Summary

21. Vote in Council elections! - Electronic voting starts on 23 October

22. Enroll now for international and degree tutoring!

23. Tamko office pop ups at Mediapolis 22 October and Proakatemia 29 October

24. Wellness week 28 October - 1 November

25. Tolu's weekly sports shift 22 October

26. PISTOT party: Scary Movies 31 October

27. Tolu bowling night 28 October

28. Learning Lab development projects in multidisciplinary teams

29. Sport weeks 27 September - 24 October******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Äänestä edustajistovaaleissa! - Sähköinen äänestys alkaa 23.10.

Tamkon edustajistovaalien sähköinen äänestys järjestetään 23.10.2019 kello 10.00 alkaen ja päättyen 6.11.2019 kello 15.00. Uurnavaali järjestetään 6.11.2019 kello 9.00 – 15.00. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki läsnä oleviksi ilmoittautuneet Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenet, jotka ovat suorittaneet opiskelijakunnan jäsenmaksun.

Sähköisen äänestyksen tunnukset ja linkki palveluun lähetetään jäsenten viralliseen TUNI-sähköpostiin ja poikkeustapauksissa jäsenen jäsenrekisteriin ilmoittamaan muuhun sähköpostiosoitteeseen. Vaalin aikana liittyneet jäsenet saavat välittömästi itselleen äänestystunnukset sähköpostiinsa.

Edustajistovaaleissa on ehdolla yhteensä 67 ehdokasta 7 eri listalla: Insinööri, Yhden tähden, SoTen Valitut Palat, Palvelun ammattilaiset, Kokoomus, Soittomediapolista ja Tradenomit. Lisätietoja edustajistovaaleista, vaalilistat sekä ehdokkaat löydät Tamkon nettisivuilta. Edustajistovaali käydään suhteellisena listavaalina. Äänestäjä äänestää siis ehdokkaan lisäksi myös tämän ehdokaslistaa. Valitun edustajiston kokoonpano määräytyy listojen suosion mukaan.2. Kaikki tuutorihaut nyt avoinna!

Oletko pohtinut tuutoriksi hakemista? Mikäli sanoit kyllä, niin meillä on sinulle iloisia uutisia: hakuaika vertais-, kansainvälisyys- ja degree-tuutorointiin on nyt alkanut. Valitse sinulle sopivin tuutorointimuoto ja hae mukaan! Tuutoroinnista saat opintopisteiden lisäksi uusia kavereita ja mahtavia kokemuksia. Lue lisää eri tuutorointimuodoista alta.

Vertaistuutorointi, hakuaika 21.10 - 17.11.2019

Vertaistuutorit huolehtivat, että uusi opiskelija tuntee olonsa kotoisaksi TAMKissa ensimmäisestä päivästä lähtien. Vertaistuutorit perehdyttävät opiskelijoita Tampereen ammattikorkeakoulun toimipaikkojen käytäntöihin ja koulutusalan opintoihin sekä uuteen paikkakuntaan ja paikalliseen opiskelijaelämään.  

Hae mukaan vertaistuutoriksi tästä linkistä.

Kansainvälisyystuutorointi (eli kv-tuutorointi), hakuaika 7.10 - 3.11.2019

Kv-tuutorit pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKiin, Tampereelle ja Suomeen. Kansainvälisyystuutorointi on oiva tapa saada kavereita ja luoda verkostoja ympäri maailmaa. Eikä englannin kielen taitoakaan kannata jännittää, onhan rallienglannillakin voitettu miljoonia! Saat kv-tuutoroinnista lisäpisteen, mikäli lähdet itse vaihtoon. Voit aivan hyvin toimia myös kv-tuutorina, vaikka olisit tuutoroinut jo aikaisemmin.  

Hae mukaan kv-tuutoriksi tästä linkistä.

Degree-tuutorointi, hakuaika 21.10 - 17.11.2019

Degree-tuutorit toimivat vertaistuutorien tavoin uusien opiskelijoiden tukena ja apuna opiskelun aikana. Degree-tuutoreiksi koulutetaan tutkinto-opiskelijoita englanninkielisiltä koulutusohjelmilta, ja koulutuskieli on englanti. Degree-tuutorit ovat avainasemassa ulkomailta TAMKiin tulevien opiskelijoiden kotoutumisessa.

Hae mukaan degree-tuutorointiin tästä linkistä.  Lisätietoja Tamkon hallituksen tuutorivastaavalta Emilialta, tuutori(at)tamko.fi ja kv-vastaava Suvilta, international(at)tamko.fi.3. Solu pop upit Mediapoliksella 22.10. ja Proakatemialla 29.10.

Tamko järjestää Solu pop upit Mediapoliksella 22.10. ja 19.11. sekä Proakatemialla 29.10. ja 26.11. Olemme paikalla kello 9 - 13 ja tuomme mukanamme opiskelijakorttien tarrat, haalarimerkit ja ajankohtaiset tapahtumaliput. Voit suorittaa myös SportUnin maksun pop up -pisteellämme. Jos tahdot hakea opiskelijakorttisi pop up -päivystyksestä, niin ilmoitathan meille siitä hyvissä ajoin (vähintään kaksi päivää) etukäteen sähköpostilla: toimisto(at)tamko.fi. Tervetuloa juttelemaan, nauttimaan kahvia ja tietysti löhöilemään Solun sohville!4. Pivon mobiiliopiskelijakortista tuhdimpi - mukana nyt myös Slicen edut!

Mobiiliopiskelijakortti Pivossa on nyt Tamkon ja Opiskelijan Tampereen etujen lisäksi saatavilla Slicen edut, joita löytyy ympäri Suomen! Hyödynnettäviä etuja on saatavilla esimerkiksi Satakunnassa, Espoossa, Helsingissä, Vantaalla, Seinäjoella, Lappeenrannassa, Kuopiossa, Joensuussa, Lahdessa, Vaasassa, Turussa, Jyväskylässä ja Kaakkois-Suomessa. Edut näkyvät Pivossa omana kategorianaan ja Slice.fi -kategorian sisällä kaupunkikohtaisesti.    

Pivon opiskelijakortissa on nyt siis lukumäärältään ja arvoltaan enemmän etuja kuin missään muussa opiskelijakortissa. Käytä edut hyväksesi ja hyödy Tamkon jäsenyydestä entistä enemmän!  

 

5. Hyvinvointiviikko 28.10. - 1.11.

Tervetuloa Tamkon ja TREYn (Tampereen yliopiston ylioppilaskunta) yhteiselle hyvinvointiviikolle loka-marraskuun vaihteessa 28.10.-1.11.! Hyvinvointiviikon aikana maanantaista perjantaihin kaikilla korkakoulujen kampuksilla on mukavaa ohjelmaa opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi! Vilkaise koko ohjelma Facebook-tapahtumasta.

Hyvinvointiviikon tapahtumia TAMKin kampuksilla:

Maanantaina 28.10. klo 9 - 16 Kurpitsajuhla Solun saunalla

Tervetuloa virittäytymään Halloweeniin kurpitsan kaivertamisen parissa! Tapahtumassa pääset näyttämään kykysi kurpitsan kaivertamisessa ja taikomaan herkkuja kurpitsasta. Tapahtuma on maksuton.

Maanantaina 28.10. klo 9 - 15 Tarina ry:n Päikkärihuone Mediapoliksella

Media-alan ainejärjestö Tarina ry järjestää Mediapoliksen kampuksella hiljaisen päikkärihuoneen, jonne voit mennä peittojen keskelle ottamaan torkut.

Tiistai 29.10. klo 10 - 15.30 OPxPankkiholvi-ratkaisuhuone Solulla

Riittääkö laskupää? Selviätkö superpikavippilaskusta ilman maksuhäiriömerkintää? Tule ja testaa arjen talousmatikkasi tiistaina 29.10. Solulla! Ilmoittaudu täältä mukaan sinulle sopivaan OPxPankkiholvi-ratkaisuhuoneeseen sunnuntaihin 27.10. mennessä! Ratkaisuhuoneeseen pääsee kerralla viiden hengen porukka, ja se pyörähtää päivän aikana käyntiin puolen tunnin välein klo 10-15.30. Menestys ja nopeus on kiinni porukan matikkapäästä ja kekseliäisyydestä, mutta puolisen tuntia tulee tähän varata. Kaikki osallistujat palkitaan Kismetillä!

Tiistaina 29.10. klo. 10-14 on yhteiset hyvinvointimessut TAMKin pääkampuksella

Paikalla erilaisia hyvinvointiin keskittyneitä toimijoita ja järjestöjä, jotka antavat tietoa oman hyvinvoinnin tukemiseksi opiskeluaikana, opiskelun jälkeen ja työelämässä. Hyvinvointiviikon tapahtumaan osallistumisesta saat myös leiman Tursaspassiin!

Keskiviikkona 30.10. klo 17 alkaen SOPU ry saunoo ja ui

Lähde hyvinvointiviikolla SOPUn kanssa Rauhaniemeen, missä pääsee saunomaan sekä pulahtamaan Näsijärveen! Rauhaniemessä on miesten ja naisten pukuhuoneet, mutta kaksi saunatilaa ovat tarkoitettu kaikille sukupuolille, ja niissä ollaan uimapuku päällä. Saunan grillillä voi grillata omia ruokia. Pääsymaksu saunaan on 7€.

Keskiviikkona 30.10. klo 10 - 14 Formulatiimin älypeli

Tule testaamaan hoksottimiasi TAMKin formulatiimin älypelissä F-siiven aulaan klo 10 - 14!

Keskiviikko 30.10. klo 17 alkaen Tarinan Pallopeli-ilta

Tervetuloa reippailemaan rennolla fiiliksellä jalkopallon pariin Ikurin nurmikentälle 30.10. kello 17 alkaen. HUOM! Huonon sään sattuessa pelaamme lautapelejä Mediapoliksella! 

Perjantai 1.11. klo 9 - 15 Tarina ry:n Välipalapäivä Mediapoliksella

Tarina ry tarjoaa Mediapoliksen kampuksen 2. kerroksessa terveellistä välipalaa koulupäivän helpottamiseksi.  6. Tamkon jäsenetuna 6 viikon Aamulehdet – vielä ehdit hyödyntämään etusi

Tamko tarjoaa nyt jäsenetuna Aamulehden kuudeksi viikoksi täysin veloituksetta. Lahjatilaukseen sisältyy Aamulehti digi ja halutessasi myös painettu lehti. Tilaamalla osallistut myös 1 000 euron arvontaan. Lisäksi voit voittaa Finnkinon elokuvalippupaketin, Spotifyn tai Netflixin lahjakortin. Toimi siis pian ja hyödynnä jäsenetusi! Tilaa lahjalehtesi ja katso tarkemmat ehdot täällä. Tilaus on tehtävä viimeistään 3.11.2019.******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

7. Uusi keskusteluryhmä yksinäisyydestä

Koetko ulkopuolisuuden tunnetta? Uusi keskusteluryhmä opiskelijoille ulkopuolisuuden tunteeseen ja yksinäisyyteen liittyen alkaa ma 28.10. Ryhmä kokoontuu neljä kertaa syksyn aikana eri teemojen ympärille.

Keskusteluryhmän teemat:

ma 28.10. Ulkopuolisuus koulussa

ma 4.11. Ulkopuolisuus työelämässä

ma 11.11. Ulkopuolisuus vapaa-ajalla

to 21.11. Irti yksinäisyydestä

Tapaamiset järjestetään Y-kampuksen Pajassa C1-23 klo 13.30-15.00.  Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Lisätiedot: Hyvinvointiohjaaja Karri Koistinen, karri.koistinen(at)tuni.fi. Tervetuloa mukaan!8. Tolun vakiovuoro 22.10.

Tervetuloa Tolun vakiovuorolle tiistaina 22.10. klo 17 - 19 pelaamaan ultimatea TAMKin liikuntasaliin! TAMKin suosittu urheiluseura Tolu järjestää joka tiistai vakiovuoron vaihtuvine lajeineen urheiluhöntsäilyn ystäville. Et tarvitse mitään urheilutaustaa tullaksesi vakiovuorolle. Pidämme hauskaa urheilun sekä reilun pelin hengessä. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenmaksua (sanot vain asiakaspalvelutiskillä tulevasi Tolun vakiovuorolle), ja kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita.9. Terveysalan opiskelijoiden kevään 2020 harjoittelupaikkojen varaus Jobiilista

Opintojen loppuvaiheen harjoittelupaikkojen varaus alkaa keskiviikkona 30.10. kello 12. Opetuksetonta aikaa varataa klo 11.30 - 16.00 keväällä 2017 ja syksyllä 2017 aloittaneille ryhmille.

Loppuvaiheen opintojen harjoittelulla tarkoitetaan sairaanhoitajakoulutuksessa vaihtoehtoisten ammattiopintojen harjoitteluja ja ensihoitaja, terveydenhoitaja ja kätilökoulutuksessa suuntautumisvaihtoehdon harjoitteluja. Loppuvaiheen opiskelijat eivät voi tässä ajankohdassa varata muita mahdollisesti rästissä olevia keskivaiheen harjoittelupaikkoja. Loppuvaiheen opintojen harjoittelupaikkojen varauksiin etuoikeus päättyy sunnuntaina 3.11. klo 00.00. Tämän jälkeen loppuvaiheen opiskelijoilla ei ole enää etuoikeutta varauksissa.

Maanantaista 4.11. klo 00.00. - tiistaiaamuun 5.11. klo 8.00 kukaan ei varaa paikkoja. Jos varauksia tehdään tuona aikana, ne poistetaan. Huom. kellonajoissa noudatetaan Jobiilin kellonaikoja.

Keskivaiheen opintojen harjoittelupaikkojen varaus alkaa tiistaina 5.11. klo 8.00. Opetuksentonta aikaa pidetään klo 12 saakka. Myös loppuvaiheen opintojen harjoittelupaikkoja voi varata edelleen, mutta etuoikeutta ei enää ole.10. Tolun keilailta 28.10.

Taas on perinteisten Tolun keilailtojen aika! Paikkana toimii tuttu Space Bowling & Billiards ja ajankohtana maanantai 28.10. klo 18-19. Tulethan paikalle kuitenkin viimeistään 17.50, jotta saadaan pelit käyntiin jo tasalta. Tunnin keilaukselle hintaa kertyy vaivaiset 5 euroa (sis. kenkävuokran). Keilaamaan on tervetulleita kaikki TAMKin opiskelijat! Voit lunastaa paikkasi Tolun Holvi-verkkokaupasta. Lisätietoja Facebook-Eventistämme.11. Valon ääniä -festivaali 25. – 27. 10.

Meditatiivisia äänimaisemia Tampereen tuomiokirkossa ja Kalevan kirkossa 25. – 27. 10. Lokakuun lopussa nautitaan musiikista viikonlopun mittaisella Valon ääniä -festivaalilla. Tänä vuonna tapahtuman kirkoissa on suunniteltu myös valaistus. Valaistuksen suunnittelusta ovat vastanneet TAMKin valaistustekniikan opiskelijat Henni Koski ja Roosa Lehtonen. Valaistus aukeaa 25.10. ja jää valaisemaan kirkkoa aina Tampereen Valoviikkojen ajaksi.

Festivaalin erityisenä teemana on sähköinen musiikki ja meditatiivinen musiikki. Konserteissa esiintyvät mm. RinneRadio ja Max Lilja, Apocalyptican perustajajäsen. Osaan konserteista myydään lippuja ja joihinkin tapahtumista on vapaa pääsy. Joissakin konserteissa myydään käsiohjelmia. Festivaalipassilla pääsee sisään kaikkiin konsertteihin ja sillä saa myös käsiohjelman, mikäli ko. konsertissa sellainen on.

 

Lisätietoja tapahtumasta nettisivuilla: valonaania.fi ja Facebookissa.12. PISTOT Scary Movies 31.10.

Se on taas se aika vuodesta, kun kummitukset lähtevät bilettämään ja hirviöt laittavat tanssilattian koreaksi. Tule juhlimaan Halloweenia Social Clubille torstaina 31.10. klo 21.30 alkaen pelottavan huikeisiin PISTOT Scary Movies -bileisiin!

Chucky, Pennyvise, Scream tai vanha kunnon Hannibal Lecter saattaa näissä juhlissa tulla vastaan mutta ei hätää, sillä teemaan sopivat juomat saavat nämäkin sankarit hyvälle päälle! Tunnusta siis omaa painajaistasi ja suuntaa bileisiin joita et tule unohtamaan (tai joissain tapauksissa muistamaan). Ennakkolipulla jonon ohi klo 23.00 asti. Bilepassilla ilmaiseksi oman jonon kautta koko illan.

Liput (3€) Solun tiskiltä, Kuntokatu 3:n ständeiltä 23.10 ja 24.10. sekä Kide.appista. Social Clubin ovelta liput 5€. PISTOT järjestää TTO ry, TIRO ry ja PIRATE ry.13. Sketsiteatteri: Loppuvuoden esityksiin opiskelijakortilla 2 yhden hinnalla

Sketsiteatteri tarjoaa huikean opiskelijakorttiedun: Loppuvuoden esityksiin 2 opiskelijaa yhden hinnalla (25€)! Katso esitysajankohdat www.sketsiteatteripalatsi.com ja varaa lippusi osoitteessta info(at)sketsiteatteri.fi.

Ohjelmistossa:

Pulkkinen Live Plus

Arvoisa yleisö! Nyt ollaan asian ytimessä jälleen kerran, sillä Pulkkinen palaa Tampereelle tömäkämpänä settinä kuin koskaan aiemmin. Pulkkinen Live Plus tykittää testosteronin katkuisen kattauksensa uuden Sketsiteatteri Palatsin estradille. Mukana nähdään radiotoimittaja Osmo, äänimies Esko, Kopiovastaava, Sauli ja muita klassikkosarjan legendaarisia hahmoja.

Jari Salmen vastaparina häärää koomikkolöytö Teemu Koskinen. Parivaljakko rynkyttää umpihauskoja sketsejä tulemaan sellaisella raikkaudella ja rakkaudella, että napa ottaa irtioton ja nauruhermot repeävät liitoksistaan.

Money Makers

Yllättävässä työelämän kiemuroita ruotivassa showssa seikkailevat niin duunarit kuin porvaritkin sekä viihdetyömaailman omintakeiset hahmot. Kaikki rahanteko edellä. Sillä raha ratkaisee vai ratkaiseeko sittenkään? Mahdottomia tiimejä, reviirikamppailua ja katastrofiin päättyviä Tyky -päiviä. Tämä nauruhermoja repivä sketsikomedia luotaa ihmisyyden ytimeen työelämän puristuksessa. Money Makers on meidän kaikkien puolella, jotka joudumme raijaamaan kehonsa päivittäin työelämän prässiin.

Rooleissa: Jari Salmi ja Teemu Koskinen14. Opiskelijan Tampere etsii B2B-myyjää!

Opiskelijan Tampere ry on Pirkanmaan suurin opiskelijamarkkinointia ja -palveluita tuottava organisaatio, joka tarjoaa palveluitaan 35.000 pirkanmaalaiselle korkeakouluopiskelijalle, tamperelaisille korkeakouluille ja Tampereen kaupungille. Haemme nyt joukkoomme B2B-myyjää.

Myyntineuvottelijana toteutat Opiskelijan Tampereen jäsenetumyyntiä ja kehität myyntityötä yhdessä muiden myynnistä vastaavien työntekijöiden kanssa. Myyntineuvottelijana vastaat myös omien asiakkuuksiesi hallinnasta. Kyseessä ei ole siis perinteinen puhelinmyynti, vaan mielekäs myyntineuvottelijan tehtävä, jossa pääset neuvottelemaan B2B-asiakkaiden kanssa heille sopivimmasta ratkaisusta. Myyntiin liittyy myös sähköpostiyhteydenottoja ja asiakastapaamisia.

Jos edellä mainittu kuvaa sinua, hae meille töihin! Tarjoamme kannustavat tehtävät ja loistavan työyhteisön. Kuukausiansiot koostuvat kiinteästä palkasta ja myynnistä tulevasta provisiopalkasta. Viikkotyöaika on 15h. Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva.

Lähetä CV:si viimeistään 27.10.2019 sähköpostiosoitteeseen tj(at)opiskelijantampere.fi otsikolla "Myyntineuvottelija REKRY". Lue lisää.15. Kehittämisprojekteja, työharjoittelua tai opinnäytetöitä Learning Labissa

Learning Lab tarjoaa mahdollisuuden lähteä kehittämään omaa osaamista monialaisissa tiimeissä. Tarjolla on kehittämisprojekteja sekä työharjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksia.

Uudet kehittämisprojektit (3 - 5 op) alkavat 28.10. klo 15.00 - 17.15 yhteisellä kick-off -tilaisuudella TAMKin pääkampuksella B3-08 tilassa.

Projekteja tarjolla aiheissa:

1. Tapahtumatuotanto

- Osatoteutus Valoa pimeyteen -tapahtumaan

- Pop-up tilaisuus maahanmuuttajille

- Kestävä kehitys: Jätteen vähentämisen tapahtuma

2. Alumnitoiminnan kehittäminen - Miten hyödyntää uraseurantakyselyn tuloksia käytännössä?

3. Viestintä: Mitä täällä tapahtuu? - Someviestintää, kuvia ja kirjoituksia.

4. Kiertotalous: Ai, mikä? – Miten puheet näkyvät käytännössä? Eli, Strategiasta tekoihin

5. Videotuotanto: Tarinoita valintojen takana – Ruokaa maatilalta kuluttajille.

Projektien "Final Presentation" on 16.12. klo 15 - 17.15. Lisäksi on tapahtumien toteutuspäivät marraskuussa ja tammikuussa. Työaikaa projekti vie yhteensä n. 10 - 15 tuntia viikossa, mutta hauskaa tulee olemaan! Ilmoittaudu mukaan täältä.

Lisätietoja Learning Lab projektivalmentaja eija.syrjamaki(at)tuni.fi.16. Opiskelijoiden kiipeilyn SM-kilpailut 24.10.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) ja Irti Maasta -kiipeilykeskus järjestävät opiskelijoiden kiipeilyn SM-kisat 22. - 25.10. Kilpailut järjestetään neljällä eri paikkakunnalla: Tampere, Helsinki, Raisio ja Pori. Voittajat ratkaistaan pisteiden (tai ajan) perusteella. Mukaan kannattaa lähteä, vaikka ei olisi aiemmin edes kokeillut kiipeilyä.

Tampereella kisatapahtuma järjestetään 24.10. kello 15 - 20. Kiipeilyn OSM:ssä kisataan kilpa- ja rentosarjoissa. Päivä alkaa rentosarjoilla, jotka jatkuvat kello 20 saakka. Kilpasarja kisataan kello 17 - 18.

Kilpa- vai rentosarja? Ilmoittaudu vaikka molempiin! Rentosarja kisataan kolmihenkisin joukkuein useammalla eri seinällä suorittaen pisteytettyjä tehtäviä. Pääpaino rentosarjassa on hauskanpidossa ja kiipeilyyn tutustumisessa, mutta kisan palkinnot ovat silti huikeat. Kilpasarja on nopeuskilpailu ajanottoseinällä. Kilpailussa kiivetään ensin aikakierros ja siinä parhaiten suoriutuneet kiipeilevät toisiaan vastaan toisella kierroksella.

Osallistumalla teet hyvää. Rentosarjan joukkueiden saavuttamat pisteet muutetaan rahalliseksi lahjoitukseksi, joka suunnataan Pelastakaa Lapset ry:lle vähävaraisten lapsiperheiden oppimateriaali- ja harrastustukeen.

Ilmoittaudu mukaan täällä.17. SalesDay - Tekoäly ja myynnin tulevaisuus 1.11.

TAMK SalesDay 1.11. klo 8.30 - 15.30 pääkampuksella. SalesDay on kaikille avoin maksuton seminaari pääkampuksella, jossa myynnin huippuammattilaiset ja alan opiskelijat kohtaavat. Tänä syksynä tapahtuma on vahvasti kytköksissä Tampereen korkeakouluyhteisön ROBINS-tutkimushankkeeseen. Ilmoittaudu tapahtumaan täältä viimeistään 29.10. https://www.lyyti.fi/reg/SalesDay2019_0111

Päivän aloittaa keynote-puhuja: filosofi, tietokirjailija, VTT Maija-Riitta Ollila. Tämän jälkeen paneelikeskustelussa pohditaan tekoälyn ja robotiikan mahdollisuuksia B2B-myynnissä. Iltapäivällä ääneen pääsevät tekoälyä ja myyntiä toiminnassaan jo yhdistävät yritykset. Lisätietoa tapahtuman kotisivuilta.

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA toimii ylpeänä Sales Dayn yhteistyökumppanina! MMA tarjoaa jäsenilleen muun muassa palkkatietoa, työsuhdeneuvontaa, työttömyysturvaa, koulutusta, tapahtumia, verkostoja. Tutustu MMA:n opiskelijoiden Community Spirit -stipendiin ja hae luokkasi valopilkulle stipendia! Valopilkku on muita tsemppaava, iloinen ja muuten vain päivää piristävä persoona. MMA jakaa tänäkin syksynä 18 Community Spirit -stipendiä, jokainen arvoltaan 50 euroa. Tutustu MMA:n opiskelijaetuihin ja hae stipendia tästä 31.10. mennessä. https://opiskelija.mma.fi/community-spirit-opiskelijastipendihaku-2019-a... ja markkinoinnin ammattilaiset (MMA) tarjoaa lounaan sadalle ensimmäiselle tapahtumaan ilmoittautuneelle!18. Päivystäjiä asiakaspalvelutyöhön

Plugit Finland Oy on sähköisen liikkumisen innovatiivinen edelläkävijä ja korkean teknologian yritys. Olemme erikoistuneet sähköisten ajoneuvojen älykkäiden latausjärjestelmien kokonaistoimituksiin ja palveluihin. Plugitin tuotevalikoimaan kuuluvat myös älykkäät sovellukset latausjärjestelmien ja vaihtoehtoisten energiaratkaisuiden ohjaamiseen. Toimimme Suomessa valtakunnallisesti ja toimipisteemme sijaitsevat Tampereella, Espoossa ja Porissa.

Haemme Tampereen alueelle päivystäjiä asiakaspalvelutyöhön. Työhön kuuluu ilta-, yö- ja viikonloppupäivystystä. Työ ei ole paikkaan sidottua, joten päivystystyö kulkee kätevästi mukanasi. Annamme työvälineet sekä koulutamme tehtävään.

Sinun ei tarvitse olla sähköalan osaaja, vaan ”Can Do!” -asiakaspalveluasenne ratkaisee! Etsimme joukkoomme innostuneita tekijöitä. Arvostamme motivoitunutta ja työhön tarttuvaa asennetta sekä joustavuutta. Työssäsi tarvitset suomea ja englantia. Rakennamme päivystystiimiä, joten vinkkaa myös kaverille!

Lisätietoja antaa CS Manager Marianna Piippola, p. 040 512 7575. Jätä hakemus viimeistään 04.11.2019 osoitteeseen rekry(at)plugit.fi. Hae tehtävään pikaisesti, sillä paikat täytetään sopivien henkilöiden löydyttyä. Tutustu meihin osoitteessa: www.plugit.fi.19.  Liikuntaviikot 27.9. - 24.10.

Tänä syksynä on ensimmäistä kertaa tarjolla koko lokakuuksi liikunnallista tekemistä jokaiselle Tampereen korkeakouluopiskelijalle! Me Tampereen yliopiston Mahdin hallituksessa ollaan tehty kesän ajan töitä, jotta voitaisiin julkistaa nyt ensimmäistä kertaa järjestettävät Liikuntaviikot huikean halvoilla opiskelijahinnoilla!

Tällä viikolla luvassa:

    Ma 21.10. klo 20:00-23:00 Megazone 2€

    Ma 21.10  klo 18:00-20:00 Polkujuoksu lajikokeilu (liikuntaviikkojen ulkopuolinen tapahtuma) Ilmainen!

    Ke 23.10.  klo 20.00-21.30 Kuntonyrkkeily 2€

    To 24.10.  klo 20.30-21.30 Kolmiokeilaus, etkot Game on Kolmioille 2€

Ilmoittautuminen tapahtumiin sekä polkujuoksuun on auennut Mahdin verkkokaupassa, osoitteessa akateeminenmahti.fi Muista seurata tilannetta lajien omista Facebook-tapahtumista, mahdollisten paikkojen vapautumisesta!20. Juhli Halloweenia Opiskelijan Tampereen etuja hyödyntäen!

- Portaali -10% VR-pelaamisesta ti - to välisenä aikana

Tervetuloa viettämään Halloweeniä Portaaliin! Valikoimissa mm. kauhua, zombien räiskimistä ja tottakai paljon muuta halloweeniin kuuluvaa! Kun varaat Portaalista peliajan viikolle 44, saat ekstraleiman leimakorttiisi. Neljällä (4) leimalla saat ilmaisen pelitunnin yhteen pelipisteeseen haluamanasi ajankohtana. Ekstraleiman saa varauksista, jotka sijoittuvat 29.10.-3.11 väliselle ajalle. Jos sinulla ei ole vielä Portaalin leimakorttia, sinulle ojennetaan sellainen ensimmäisen pelituntisi päätteeksi.

- Tampereen Työväenteatteri: opiskelijahinnasta vielä -50% alennus

Vai sittenkin teatteria Halloweeniin? Tampereen Työväenteatteri tarjoaa jotain kaikkien makuun. Ohjelmistossa tällä hetkellä esim. Juhannustanssit - Hannu Salaman samannimisen romaanin tulkinta nyt Suurella näyttämöllä, Menestysmusikaali Billy Elliotin viimeiset näytökset, tunnettujen suomalaisnäyttelijöiden tähdittämä Vanhoja Poikia ja Red Nose Companyn huippukoomikoiden komedia Don Quijote. 

- Nordic Shaving Company -15% verkkokaupasta

Haluatko laittaa ihmissusi-lookisi tiptop-kuntoon Halloweenin kunniaksi? Nordic Shaving Company tarjoaa jo valmiiksi edullisista hinnoistaan opiskelijoille -15% alennuksen verkkokaupassaan koodilla tuni2019.

- Partioaitta - 15%

Lähdetkö viettämään Halloween-yötä luonnon keskelle? Partioaitasta saat nyt lämmintä varustetta - 15% alennuksella Koskikeskuksen, Hämeenkadun ja Ideaparkin myymälöistä. (Alennus ei koske Canada Goosen, Garminin tai Suunnon tuotteita).

- Sara Hildénin taidemuseon pääsylippu 5€

Miten olisi Halloween mystisten ja surrealististen teosten parissa? Nyt kannattaa sivistää itseään, sillä opiskelijakorttia vilauttamalla sisäänpääsy Sara Hildénin taidemuseoon on vain 5€ (norm. 11€). Menossa olevana näyttelynä on Juhani Harrin salaperäisiä teoksia. Harri oli mystikko ja surrealisti, joka hyödynsi teoksissaan vanhoja luonnosta, kirpputoreilta ja kaatopaikoilta löytämiään esineitä, joista rakensi koosteita lasilla suojattuihin laatikoihin. Jos Salvador Dalin teokset ovat mieleesi, kannattaa tutustua myös Harriin!

- Tampereen American Diner - 10%

Juhlinnan keskellä voi nälkä yllättää, mutta ei hätää: Tampereen American Diner tarjoaa -10% alennusta sinun ja kaverisi pääruoista! Mikäli sinulla on ravintola.fi -opiskelijakortti, saat Tamkon jäsenenä TMKO19 -kampanjakoodilla alennusta -20% prosenttia! (Kampanjakoodin voi syöttää joko omiin tietoihin "Kampanjakoodi-kohtaan tai rekisteröitymisvaiheessa, kun kampanjakoodia kysytään). Koodi toimii myös muissa NoHon ravintoloissa.

******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

21. Vote in Council elections! - Electronic voting starts on 23 October

Tamko Council elections' electronic voting will be carried out 23rd of October, starting at 10am and ending on 6th of November at 3pm. Council elections' ballot box voting will be carried out on 6th of November at 9am - 3pm. All Tamko members who have paid the membership payment and registered as an attending student for the study year, are eligible to vote in the Council elections.

Voting ID and the link for the electronic voting system will be send to members' formal TUNI email addresses and in some exceptions to some other email address which the member has informed to Tamko member register. Members who have joined to Tamko during the electronic voting period will receive the voting ID and link right away to their email.

A total of 67 candidates are standing as a candidate in the Council elections on 7 different lists: Insinööri, Yhden tähden, SoTen Valitut Palat, Palvelun ammattilaiset, Kokoomus, Soittomediapolista and Tradenomit. More information about the Council elections, lists and the candidates can be found from Tamko's website.

Council elections will be held as an proportional representation of a list. The voter thus votes not only the candidate but also the list. The composition of the selected Council depends on the popularity of the lists.22. Enroll now for international and degree tutoring!

Enrollment for international and degree tutoring is now on! You can enroll for international tutoring by 3 November and for Degree tutoring by 17 November.

International tutors are helping out new exchange students of TAMK. International tutoring is a great way to network and get new friends from around the world. You'll get an extra point from international tutoring if you're going to study abroad as an exchange student yourself. International tutor trainings will be held on 20 November and 28 November at 5pm at auditorium G00-10. Coffee and sandwiches will be served in the trainings!

Degree tutors are helping out new degree students of TAMK. They are playing an important part in integrating new students to Tampere and Finland. Degree tutors will gain new friendships and study credits: sounds like a great deal, huh? The training aims to train foreign students to work as degree tutors with their Finnish peer tutor colleagues.

Enroll here for international tutoring.

Enroll here for degree tutoring.23. Tamko office pop ups at Mediapolis 22 October and Proakatemia 29 October

Tamko organizes Tamko office pop ups at Mediapolis on 22 October and 19 November and Proakatemia on 29 October and 26 November. Pop up is open from 9AM - 1PM.

We'll bring with us the study year stickers, overall patches and event tickets. If you want that we bring your student card to the pop up, please inform us about the matter well before (at least 2 days before!) via email: office(at)tamko.fi. Welcome to chat, have some coffee or tea and of course to rest on Solu's sofas!24. Wellness week 28 October - 1 November

Welcome to Tamko and TREY's Wellness week on 28 October - 1 November! Wellness week offers a wide range of well-being events on TAMK and Tampere University campuses'. Check out the events list from Facebook event.

Wellness week events at TAMK campuses:

Monday 28 October, Pumpkin Party at Tamko's office sauna facilities at 9am - 4pm  

Welcome to get ready for Halloween with fun pumpkin carving competition! We'll also make some tasty treats from the pumpkins. The event is free of charge.

Monday 28, October Student association Tarina's Nap Room at Mediapolis campus at 9am - 3pm

Media students' student association Tarina is having a Nap Room at Mediapolis campus, welcome to have a nap during the long school day!

Tuesday 29 October, Wellness fair at TAMK main campus

TAMK campus lobby area fills up with wellness themed organizations and associations which will provide information on how to take care of your wellbeing during the studies, after graduation and in work life.

Wednesday 30 October, Student association SOPU goes to sauna and swimming at 5pm

Student association SOPU is organizing an awesome sauna and swimming trip to Rauhaniemi where you can enjoy the warmth of public sauna and refreshing swim at lake Näsijärvi! Rauhaniemi has men's and women's dressing rooms but the two sauna facilities are meant for both genders and therefore one must use a swimsuit. There's also a grill where you can grill your own food. Entrance fee to the sauna is 7€.

Wednesday 30 October, Formula team's puzzle at 10am - 2pm

Welcome to test your wits at Formula student team's puzzle at F-building!

Wednesday 30 October, Student association Tarina's Football evening at 5pm

Welcome to play football at Ikuri grass field at 5pm. NB! If the weather is poor, we'll play board games at Mediapolis campus!

Friday 1 November, Student association Tarina's snack day at Mediapolis campus

Tarina is offering healthy snacks to ease your school day at Mediapolis campus' 2nd floor.25. Tolu's weekly sports shift 22 October

Tolu organizes a 2-hour drop-in sports shift every Tuesday from 5PM - 7PM at TAMK's sports hall. We'll play a different sport each week and on next time it's going to be ultimate!

All TAMK students and staff are welcome to join, and there is no skill requirements. We just want to get you moving. We provide all the gear except for your sports attire and indoor playing shoes. You don't need a SportUni membership in order to attend, just say to customer service desk that you're coming to Tolu's sport shift.26. PISTOT party: Scary Movies 31 October

It's the time of the year again when the ghosts and the monsters come out to play. So come and join them on the 31st of October in Social Club starting at 9.30. At PISTOT Scary Movies you might run into Chuky, Pennyvise or the good old Hannibal Lecter but don't worry, the drinks at the party will make even these fellows have a jolly time.

Pre-sale tickets are available at Tamko's office, Kuntokatu 3 stands on 23 - 24 October and Kide.app. Tickets from the door are 5€. PISTOT is organized by TAMK's student associations TTO ry, TIRO ry and PIRATE ry. More info in Facebook event.27. Tolu bowling night 28 October

Tolu’s monthly bowling night is here again! The TAMK students sporting association Tolu is organizing their next bowling night on the 28th of October from 18:00 to 19:00 at Space Bowling and billiards. For 5€ (including shoe rental), you can come bowl for one hour, so get your friends together join us for some leisurely fun. Tickets can be purchased at Tolu’s web-store Holvi. Please arrive by 17:50 so that we can start right at 18:00.

 

28. Learning Lab development projects in multidisciplinary teams

Learning Lab is offering a chance to develop your skills in multidisciplinary teams. New development projects (3 - 5 credits) are starting on 28th October at 3pm - 5.15pm. with a common kick-off event at TAMK main campus B3-08 space.

Projects:

1. Event Management – Let’s plan and carry out a great event!

- Pop-up event for immigrants: Mateas

- Sustainability: Waste reduction event

2. Communication: What’s going on? – Social media, pictures and blogs.

3. Circular economy: What? – What does CE mean in practice. From strategy to action.

4. Video production: Stories behind the choices – Food from a farm to consumers.

Final presentations on Monday 16 December 3pm - 5.15pm. at B3-08 (Kuntokatu 3, TAMK). In addition, every team agrees their meeting times for each week. Project will take about 10-15 hours per week. But it will be fun!

Register NOW.

Contact: Eija Syrjämäki, Learning Lab project coach, eija.syrjamaki(at)tuni.fi29.  Sport weeks 27 September - 24 October

This fall, for the first time ever, there will be sports activities for every Tampere Universities' student in October! We at the board of Mahti have been working hard over the summer to announce the first-ever Sport Weeks at amazingly low student prices!

During this week:

  •     Mon 21.10.  20:00-23:00 Megazone 2€
  •     Mon 21.10   18:00-20:00 Trail running sports try out (outside of the Sport weeks) Free!
  •     Wed 23.10.  20.00-21.30 Kuntonyrkkeily 2€
  •     Thu 24.10.   20.30-21.30 Kolmiot bowling, pre-event for Game on Kolmiot 2€

Registration for the sport weeks events, and the trail running sports try out has opened in the Mahti online store, at akateeminenmahti.fi Remember to follow the sports own Facebook events, to get updated information about free places etc.!******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics