YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 14 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1.  Tamko etsii hallituslaista

2. Haku kansainvälisyystuutoriksi jatkuu!

3. Tamkon illanvietto 10.4.

4. Tamkon Loppumetri 11.4. - Anna Abreu

5. Palauta Tursaspassisi Solulle 30.4. mennessä!

6. Wabu ei lobu! - vapputapahtumalistaus

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

7. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys 3. - 9.4.

8. Tolun vakiovuoro 2.4.

9. Saariston makuja Catering Studion pop up -ravintolassa 2. - 3.4.

10. Tutkinto-ohjelmien palautetilaisuudet tulevat: laita ajankohta kalenteriin ja osallistu tilaisuuteen!

11. Campusravita: muutos opiskelijakorttien lataukseen 1.4.2019 alkaen

12. Tervetuloa Tolun kevätkokoukseen!

13. Kakkubuffet ja Bar Studio 4.4.

14. Tarina ry: Mepon mehumatka 11.4.

15. Kysely naisten kokemasta häirinnästä verkkomoninpeleissä

16. Kevään reunalla 7.4.

17. Mikä saa mut liikkumaan -hanke etsii opiskelijoita

18. NääsPeksin ilmainen käsikirjoituskurssi

19. Espresso House etsii osa-aikaisia työntekijöitä!

20. Haussa ryhmänvetäjiä globaalikasvatusjärjestö CISV:n ohjelmiin!

21. The Miracle of the Spring – Tampereen yliopiston laulajien konsertti 13.4.

English Summary

22. Enroll for International Tutoring!

23. Tamko's spring meeting 9 April

24. Tamko's evening 10 April

25. Tamko's Loppumetri 11 April

26. Return your Tursaspassi passport to Solu by 30 April

27. Topping up money to your student card at Campusravita from 1 April

28. CLINT's St. Petersburg and Tallinn trip

29. The listing of 1st of May student events

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Tamko etsii hallituslaista

Yksi Tamkon hallituslaisista on saanut mahtavan tilaisuuden ulkomailta, joten etsimme joukkoomme täydennystä loppukaudeksi (syksy) 2019. Hallituslaisen tehtävänkuvaa voidaan muokata valitun mielenkiintojen mukaan. Mikäli olet kiinnostunut, tule paikalle Tamkon kevätkokoukseen!     

Tamkon kevätkokous järjestetään tiistaina 9.4.2019 kello 17 alkaen G00-10 auditoriossa. Kokous on yksi edustajiston vuosittaisista kolmesta sääntömääräisestä kokouksesta.

Kokouksessa käydään läpi hallituksen valmistelema toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus. Lisäksi vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään sen aiheuttamista toimenpiteistä sekä päätetään vastuuvapauden myöntämisestä edelliselle hallitukselle ja muille tilivelvollisille. Muiden käsiteltävien asioiden lisäksi kokouksessa valitaan TAMK Oy:n hallituksen opiskelijajäsen sekä uusi jäsen Tamkon hallitukseen.

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.2. Haku kansainvälisyystuutoriksi jatkuu!

Ensi syksynä TAMKiin saapuu taas iso joukko vaihto-opiskelijoita. Miltä tuntuisi olla mukana vastaanottamassa heitä? Hae mukaan kansainvälisyystuutoriksi Tamkon iloiseen ja isoon tuutoriperheeseen! Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa. Älä huoli, mikäli jännität englannin puhumista, se parantuu automaattisesti tuutoroidessa!

Opiskelijakunta kouluttaa TAMKin kansainvälisyystuutorit. Koulutus on kaksi-iltainen ja koulutuspäivät ovat ke 10.4. ja ti 16.4. Koulutuksissa on tarjolla kahvia ja sämpylää. Monen kivan kokemuksen ja uuden tuttavuuden lisäksi kv-tuutoroinnista saa myös opintopisteitä ja opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. Lisäksi saat tursaspassiisi leiman, kun haet tuutoriksi!

Ilmoittautumislomake löytyy täältä.3. Tamkon illanvietto 10.4.

Tervetuloa Tamkon illanviettoon pelailemaan lautapelejä, ompelemaan haalarimerkkejä ja tutustumaan uusiin ihmisiin 10.4. klo 17 - 21! Kaikenlaista muutakin tekemistä saa ehdottaa/ tuoda mukanaan. Tarjolla on myös pientä naposteltavaa ja juotavaa.

Huomaathan, että illanvietto on alkoholiton. Saat illanvietosta myös halutessasi leiman Tursaspassiin. Tervetuloa Solulle!4. Tamkon Loppumetri 11.4. - Anna Abreu

On tullut se aika vuodesta, kun kaikki pikkuopiskelijat alkavat hipsimään hiljalleen kesälomille, mutta ennen sitä on aika Tamkon Loppumetrin 11.4.! Saamme upean esiintyjän paikalle nostamaan kesälomafiilistä, pirteän ja energisen Abreun!

Loppumetrin ennakkoliput myynnissä Solulla ja Kide.appissa. Lippujen hinnat: Tamkon jäsenille 5,00€, ei-jäsenille 9,00€. Ovet aukeavat kello 22.00. Loppumetristä saat myös leiman Tursaspassiisi. Ennakkolipulla jonon ohi klo 23.30 asti, ja Loppumetri haalarimerkki. Nyt bandanat ja kesäkuteet päälle ja Loppumetriä kohti!5. Palauta Tursaspassisi Solulle 30.4. mennessä!

Tursaspassin palautus lähenee! Viimeinen mahdollinen palautuspäivä on vappuaattona 30.4. kello 16 Solun jäsenpalvelutiskillä sijaitsevaan laatikkoon. Eniten leimoja kerännyt tursas nappaa itselleen Mahtitursaan kunniakkaan arvonimen! Toiseksi eniten leimoja kerännyt nappaa taas, ei yhtään vähäpätöisemmän, Päällikkötursaan arvonimen! Arvonimien lisäksi luvassa on mahtavat palkintopaketit. Mahtitursaan ja Päällikkötursaan palkintojen lisäksi arvotaan palkintopaketti niiden kaikkien kesken, jotka ovat keränneet vähintään 10 suoritusleimaa sekä palauttaneet passinsa ajoissa.

Palkintojen joukossa mm. matkalahjakortti, elektroniikkaketjun lahjakortti, NoHon lahjoittamia upeita palkintoja, museokortti, Campusravitalatauksia sekä tietty aivan mahtava bluetooth-kaiutin (unts, unts, unts).

Lue lisää Tursaspassista ja palkinnoista Tamkon sivuilta.6. Wabu ei lobu! - vapputapahtumalistaus

Vappu on pian täällä ja se tarkoittaa, että luvassa on paljon erilaisia kinkereitä vappufiiliksen nostatukseen. Kokoamme listaa Wabu-tapahtumista Topicsiin huhtikuun ajan. Listaukseen tulee lisäyksiä viikoittain tapahtumien varmistuessa, joten pidäthän listausta silmällä ja valkkaat juuri sinulle sopivimmat!

TAMKin tapahtumia

- Tamkon Loppumetri 11.4.

Tamkon Loppumetri siivittää sinut kesälomafiiliksiin upean energisen Anna Abreun avulla! Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

- Teatteri Äärirajan "Kaikki keinot sallittu" 13. - 27.4.

Teatteri Äärirajan viides huikea näytelmä, joka törmäyttää humoristisesti yhteen politiikan ja ihmissuhteet. Lisätietoja Facebookissa.

- Vappen Bastu med AÅ-Klubben Solun saunalla 19.4.

AÅ-Klubben järjestää perinteisen Vappen bastun Solun saunalla. Tapahtuma on ilmainen kaikille Klubbenin jäsenille ja muille opiskelijoille täysin maksuton. Jättekiva!

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

- PISTOT 17.4.

Kevään viimeisillä PISTOilla tampataan aamuun asti. Lisätietoja myöhemmin Facebookissa.

- Kalevan K*nni Kierros 17.4.

Lähde mukaan TTO:n ja Badgerin jallunmakuiseen pyhiinvaellukseen Kalevan maille. Lisätietoja Facebookissa.

- Bubiklubin Bubivisa 17.4.

Bubiklubin kevään viimeinen Bubivisa pärähtää käyntiin jälleen Kaijakassa klo 19.30 alkaen.Korkeakouluyhteisön yhteisiä tapahtumia

- Doges of Wappu 18.4.

Hervannassa päästään viettämään ensimmäistä kertaa iltapäivää rakastettavien koirien kanssa, kun Doges of Wappu rantautuu Etunurtsille! Lämminhenkisessä tapahtumassa päästään halailemaan halibernejä ja nauttimaan keväisestä tunnelmasta. Lisäksi ohjelmassa on mahtavia tanssiesityksiä UniDancen show- ja street -tanssiryhmiltä.

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

- Särkän Märkä 2019 24.4.  

Perinteinen opiskelijatapahtuma Särkänniemessä, jossa tunnelma nousee korkeammalle kuin Näsinneulan huippu. Lisätietoja Facebook-tapahtumassa. 

- Kolmiot 25.4.

Tampereen yliopiston ainejärjestöjen Luupin, Staabin ja Indecsin järjestämät kevään viimeiset Kolmiot. Bileiden teema ja muut lisätiedot myöhemmin Facebookissa.

- UDK ry:n Dildobingo 29.4.

Tampereen yliopiston informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median ainejärjestö UDK ry:n Dildobingo. Lisätietoja myöhemmin.

- Teekkarikaste 1.5.

Tampereen teekkarifuksien lakitus, fuksikulkue ja teekkarikaste. Lisätietoja Facebookissa.

- Haalaribileet 2.5.

Mikäli Wabun jälkeen on vielä voimia, toukokuun Haalaribileet tarjoaa paikan kuluttaa viimeisetkin energian rippeet. Lisätietoja ja kuukauden teema myöhemmin Facebookissa. ******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

7. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys 3. - 9.4.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on 3. - 9.4.2019 ja virallinen vaalipäivä 14.4.2019. Vaaleissa valitaan kansanedustajat ja hallitus vuodelle 2019-2023.

Voit käydä äänestämässä ennakkoon TAMKin pääkampuksen ennakkoäänestyspaikalla 5.4. klo 8 - 20 tai 8.4. - 9.4. kello 8 - 20 Teiskontien puoleisessa aulassa. Tarvitset äänestämistä varten mukaasi henkilöllisyystodistuksen (passi, henkilökortti, ajokortti tai vastaava poliisin myöntämä kuvallinen asiakirja). Voit ottaa lisäksi mukaan kotiisi saapuneen ilmoituskortin (ilmoitus äänioikeudesta), mutta voit äänestää myös ilman sitä.

#koulutustaprkl8. Tolun vakiovuoro 2.4.

Tolun vakiovuorolla pelataan käsipalloa tiistaina 2.4. kello 17 - 19 Kaupin SportUnin palloiluhallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenyyttä, eli mukaan pääsee kuka vain. Tervetuloa!9. Saariston makuja Catering Studion pop up -ravintolassa 2. - 3.4.

Restonomien pop up -ravintolat jatkuvat huhtikuun alussa. Tällä kertaa suuntaamme saaristoon!  

Saaristoteemainen ravintola kantaa nimeä Grove, ja se on avoinna tiistaina 2.4. sekä keskiviikkona 3.4. klo 10.30 - 13.00. Groven löydät Catering Studiolta (G0-08).

Meillä Grovessa voit valita joko keiton tai lämpimän lounaan sekä kerätä kattavasta salaattibuffetista lisukesalaatin. Makean nälän saat sammutettua herkullisilla jälkkäreillämme. Grovessa myynnissä myös ihanat Amalias Limonad Fabrikin käsintehdyt limonadit. Yli viiden hengen ryhmille suosittelemme pöytävarauksia. Nähdään Grovessa! Lisätietoa ja pöytävaraukset: veera.uusitalo(at)tuni.fi.10. Tutkinto-ohjelmien palautetilaisuudet tulevat: laita ajankohta kalenteriin ja osallistu tilaisuuteen!

Kevään aikana jokaisessa tutkinto-ohjelmassa järjestetään opiskelijoiden ja henkilöstön yhteinen palautetilaisuus, jossa käydään läpi vuoden 2018 palautteita. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille tutkinto-ohjelman opiskelijoille, joten nyt on hyvä mahdollisuus kertoa ideat ja kehittää koulutusta!

Ennen tilaisuutta tutkinto-ohjelman henkilöstö käy läpi palautetta tunnistaen alustavia kehittämiskohtia ja -tapoja. Myös opiskelijoiden toivotaan tutustuvan palautteisiin etukäteen (linkit palautteisiin lopussa). Keskustelun jälkeen sovitut toimenpiteet kirjataan ylös ja sovitaan jatkosta.

Tulevat tilaisuudet:

 • Laboratoriotekniikka ma 1.4. klo 8.15-10.00, H3-22
 • Autotekniikka ma 1.4. klo 15.00- , H2-29
 • Terveydenhoitaja ma 1.4. klo 16.00-18.00, G00-10
 • Talotekniikka YAMK, ti 2.4. klo 16.00-, A2-15
 • Ensihoitaja ti 2.4. klo 16.00-18.00, A3-27
 • Sairaanhoitaja, 2018-2019 aloittaneet ja monimuoto ke 3.4. klo 16.00-17.30, A3-27
 • Kätilö ke 3.4. klo 16.00-18.00, G00-10
 • Röntgenhoitaja to 4.4. klo 12.30-14.00, R1-01
 • Fysioterapeutti to 4.4. klo 14.30-16.00, T2-03
 • Liiketalous ma 8.4. klo 8.30-10.00, B5-31
 • Musiikki ma 8.4. klo 9.00-10.30, E1-09
 • Metsätalous ma 8.4. klo 10.00-12.00, D1-02
 • Sähkö- ja automaatiotekniikka ti 9.4. klo 10.15-11.30, D1-02
 • Nursing ti 9.4. klo 14.00-15.00, F1-05
 • Konetekniikka to 11.4. klo 8.30-10.00, E1-06
 • Media & Arts to 11.4. klo 9.00-10.00, Mediapolis Ada
 • Biotuote- ja prosessitekniikka to 11.4. klo 10.15-12.00, H3-26
 • Tieto- ja viestintätekniikka pe 12.4. klo 9.00-10.30, A3-15
 • Bioanalyytikko ti 23.4. klo 8.30-10.00, H2-29
 • Sosionomi ma 6.5. klo 9.00-11.00, Tila avoin

Lisää tilaisuuksia vahvistuu lähiviikkoina. Rakennusalan työnjohdon koulutuksessa ja palveluliiketoiminnan koulutuksessa tilaisuudet järjestetään ryhmittäin ja ajankohdat selviävät myöhemmin.

Vuoden 2018 opiskelijapalautteista koottu yhteenveto löytyy tästä linkistä ja yksityiskohtaisemmat palauteraportit löytyvät tiedotteesta.11. Campusravita: muutos opiskelijakorttien lataukseen 1.4.2019 alkaen

Campusravitan ravintoloissa ja kirjakaupalla uudistetaan kassajärjestelmä kesällä 2019. Kassajärjestelmään liittyen arvokorttien maksuomaisuudet saattavat muuttua syksylle 2019, jonka vuoksi varotoimenpiteenä korteilla olevaa kokonaissaldoa pyritään pienentämään kuluvan kevään aikana. Saldo ei kuitenkaan katoa mihinkään, vaan mahdollisissa muutostilanteissa sen siirrosta informoidaan erikseen.

Arvokortteja voi käyttää normaalisti maksuvälineenä koko kevään, mutta uutta saldoa niille ei voi ladata. Maksettaessa arvokortilla asiakas saa lounaasta ja kahvista maksutapa-alennuksen, jonka puuttumista kompensoidaan kevään 2019 ajan asiakkaille erilaisien kampanjoiden kautta. Kampanjoissa alennukset painottuvat erityisesti kahvila – ja kirjakaupan tuotevalikoimaan.12. Tervetuloa Tolun kevätkokoukseen!

Tampereen Orastavat Lihakset Urheiluseura - Tolu ry järjestää sääntömääräisen kevätkokouksensa Maanantaina 8.4.2019. klo 17.00. auditorioon E1 - 06.

Kaikki TAMKin opiskelijat ja henkilökunta ovat tervetulleita kokoukseen kuulemaan, miten viime vuoden toiminta meni. Kokouksessa käydään läpi toimintakertomus ja tilinpäätös hallituskaudelle 2018-2019. Asialistan voi käydä katsomassa Tolun nettisivuilta.

Jos liikunnallinen järjestötoiminta kiinnostaa, tämä on hyvä paikka ja hetki tulla kuuntelemaan ja ottaa kantaa asioihin.13. Kakkubuffet ja Bar Studio 4.4.

Bar Studiolla järjestetään ensimmäistä kertaa ihkaoma Kakkubuffet 4.4.2019 klo 12-15! Kakkubuffetissa pääset maistamaan viittä erilaista kakkua ja lisäksi hintaan kuuluu kahvi/tee. Lippu kustantaa vaivaiset 12€!

Liput myynnissä Teiskon aulan ständillä tiistaina 2.4 klo 11 - 13. Lippuja on mahdollista myös ostaa ovelta, mutta niitä on rajoitettu määrä, joten ole nopea. Kun makeannälkä on tyydytetty, voi buffetista jäädä herkuttelemaan Bar Studion herkullisilla siivillä ja ranskalaisilla klo 16 eteenpäin. Ja tottakai erilaisia drinkkejä on myös tarjolla!14. Tarina ry: Mepon mehumatka 11.4.

Kevätpäiväntasauksen myötä kuljemme kohti valoa ja lämpöä, joten mikäs sen parempaa, kuin juhlistaa asiaa oikein olan takaa! Tarina järjestää ensimmäistä kertaa Mepon mehumatkan, jossa kuljetaan Tampereen läntiseltä sydämeltä Tesomalta aina keskustaa kohti matkan varrella olevia kuppiloita kiertäen. Etäisyydet vaihtelevat 300 metristä neljään kilometriin, joten matkakortti tai käteisen varaaminen bussia varten on suotavaa. Jokaisen oluttuvan läheisyydessä sijaitsee bussipysäkki, joten ei syytä huolehtia sivuraiteille joutumisesta. Mikään pakkohan ei tietystikään ole astua onnikkaan ja urheimmat voivat tarpoa koko matkan!

Passien myyntiajankohdat Mediapoliksella ja kide.appissa julkaistaan myöhemmin. 5 euron hinnalla saat passin, johon kerätään leimat pubeista sekä haalarimerkin.15. Kysely naisten kokemasta häirinnästä verkkomoninpeleissä

Kaksi TAMKin sosionomiopiskelijaa on tekemässä opinnäytetyötään naisten verkkomoninpeleissä kokemaan häirintään liittyen. Opinnäytetyön tavoitteena on tuoda esiin kyseistä ilmiötä sekä löytää keinoja, miten häirintään voisi verkkomoninpeleissä puuttua.

Tiedonkeruu tapahtuu Tampereen ammattikorkeakoulun e-lomakekyselyllä, johon toivotaan vastaajiksi täysi-ikäisiä naisia, joilla on kokemusta sosiaalisesta kanssakäymisestä ja häirinnästä verkkomoninpelien yhteydessä. Verkkomoninpeleillä tarkoitetaan tässä tapauksessa pelejä, joissa pelaaja on vuorovaikutuksessa muiden pelaajien kanssa, esimerkiksi tekstichatin tai mikrofonin välityksellä.

Kyselyyn osallistuminen on vapaaehtoista ja annettuja tietoja käsitellään nimettöminä ja luottamuksellisesti. Tulokset julkaistaan siten, etteivät ne ole yhdistettävissä yksittäiseen vastaajaan. Aineisto on ainoastaan opinnäytetyön tekijöiden käytössä ja hävitetään opinnäytetyöprosessin jälkeen.

Jokainen vastaus on arvokas ja tarpeellinen, joten osallistuthan tutkimukseen!  Kiitos jo etukäteen osallistumisesta! Linkki kyselyyn. Aikaa kyselyn vastaamiseen on 03.04.2019 asti.  

Mikäli haluat lisätietoja opinnäytetyöstä, ota yhteyttä:

Kiia Jokela & Kaisa Kuhalainen (etunimi.sukunimi(at)tuni.fi)16. Kevään reunalla 7.4.

Tule kuulemaan, kuinka Klemetti-opiston naiskuoro ja Teekkarikuoro loitsivat kevättä yhteiskonsertissaan! Loskan ja vielä sulavan maan keskellä musiikkineuvos Marjukka Riihimäen johtama Klemetti-opiston naiskuoro ja Teekkarikuoro Johanna Lanton johdolla esittävät upeita etnohenkisiä teoksia sekä nykykuoromusiikkia ja poppia.

Konsertissa kuullaan musiikkia mm. a cappellan mestareilta King's Singersiltä ja Rajattomalta sekä uuden kansanmusiikin luojilta Anna-Mari Kähärältä ja Mia Makaroffilta, mutta myös suomirockin suosikeilta Eppu Normaalilta ja Chisulta.

Konserttiliput 15e/8e (työssäkäyvät/muut) ovelta ja kuorolaisilta, Tiketin kautta tulee tuohon päälle 1,5e palvelumaksua.

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa. Liput Tiketistä.17. Mikä saa mut liikkumaan -hanke etsii opiskelijoita

Haluaisitko vähän tauottaa? Tai jopa liikuttaa? Mikä saa mut liikkumaan? -hanke etsii riveihinsä opiskelijoita eri aloilta.

Hankkeen tavoitteena on innostaa ja kannustaa niukasti liikkuvia opiskelijoita pitämään itsestään parempaa huolta. Simppeleitä keinoja tähän ovat mm. istumisen vähentäminen ja arkiliikunnan lisääminen sekä koukuttavat liikuntatempaukset eri korkeakoulukampuksilla. Näitä keinoja ideoimaan ja tapahtumia toteuttamaan tarvitsemme sekä tauottajia että liikuttajia.

Opiskelualasi voi olla mikä vaan, mutta innostusta ja rohkeutta opiskelijakollegoiden aktivoimiseen sinulla on syytä olla; näillä eväillä olet takuuvarmasti onnistuja joko tauottamisen tai liikuttamisen saralla! Hankkeen toimet toteutetaan projektitöinä ja osallistumisesi kasvattaa opintopistesaldoasi x opintopisteellä. Lisäksi saat aivan varmasti projektiisi mukavan tiimin, voit päästää luovuutesi valloilleen ja kierrellä vähän kampuksia. Projektityötäsi ohjaa hankkeen projektipäällikkö Anne Ketola.

Jos koet vahvasti olevasi joko tauottaja tai liikuttaja, yksin tai kavereiden kanssa, ota yhteyttä Anneen (anne.r.ketola(at)tuni.fi). Lisätietoa hankkeesta löydät täältä.18. NääsPeksin ilmainen käsikirjoituskurssi

Haluatko oppia kaiken speksin kirjoittamisesta, juonenkäänteistä, hahmokehityksestä ja ryhmässä kirjoittamisesta? NääsPeksin käsikirjoittaminen alkaa ilmaisella käsikirjoituskurssilla, jonka jälkeen halukkaat jatkavat käsistiimissä ja luovat yhdessä NääsPeksin käsikirjoituksen.

Kurssi koostuu kolmesta opetuskerrasta 1.4., 4.4. ja 9.4. kello 18 - 21 Hervannan kampuksen päärakennuksessa luokassa PB132. Kurssin jälkeen tiimi kokoontuu noin kerran viikossa, kesällä hieman harvemmin, aina elokuuhun saakka.

Kurssi on ilmainen ja suunnattu NääsPeksi ry:n jäsenille. Jos et ole vielä jäsen, voit maksaa 1€ suuruisen jäsenmaksun joko ennen kurssia osoitteessa https://naaspeksi.fi/kauppa/ tai ensimmäisellä kurssikerralla. Käsikirjoituskurssille pääset ilmoittautumaan tällä lomakkeella.  Ilmoittautuminen on auki perjantaihin 29.3. klo 23.59 saakka. Kurssille mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautunutta, joten älä jää jahkailemaan, vaan ilmoittaudu mukaan heti!

Mahdolliset kysymykset voit laittaa osoitteeseen tuottajat(at)naaspeksi.fi. Tervetuloa mukaan!

19. Espresso House etsii osa-aikaisia työntekijöitä!

Etsitkö osa-aikatyötä ja mahdollisuutta rakentaa uraa jo koulun ohella? Avaamme kahvilan Lempäälän Ideaparkiin ja tarvitsemme paljon osa-aikaisia baristoja niin Ideaparkin kuin Tampereen keskustan kahviloihimme.

Me Espresso Housella tarjoamme kattavan koulutuksen baristan työhön ja erinomaiset etenemismahdollisuudet! Hae paikkaa nettisivujemme kautta ja toimi pian, hakuaika päättyy tiistaina 9.4.!20. Haussa ryhmänvetäjiä globaalikasvatusjärjestö CISV:n ohjelmiin!

Kiinnostaako globaalikasvatus? Haluatko toimia lasten ja nuorten parissa sekä tutustua uusiin ihmisiin ympäri maailman?

CISV Tampere etsii reippaita, luotettavia ja globaalikasvatuksesta kiinnostuneita ryhmänvetäjiksi kansainvälisiin ohjelmiin tulevalle kesälle. Ryhmänvetäjät toimivat vapaaehtoisina, mutta matka- ja majoituskulut kohdemaassa katetaan.

Haussa seuraavat ryhmänvetäjän pestit:

- Vähintään 21-vuotias ryhmänvetäjä neljän viikon mittaiselle Village-leirille Tanskaan, 5.7.–1.8.2019

- Vähintään 21-vuotias ryhmänvetäjä neljän viikon mittaiselle Village-leirille Italiaan 12.7.–8.8.2019

Lisätietoja nettisivuilta ja village.tre(at)fi.cisv.org.

- Vähintään 21-vuotias ryhmänvetäjä kolmen viikon mittaiselle Step Up -leirille Ruotsiin, 5.7.–27.7.2019

Lisätietoja nettisivuilta ja stepup.tre(at)fi.cisv.org.

- Vähintään 21-vuotias ryhmänvetäjä Perhevaihtoon Itävaltaan, kesä 2019 (2 viikkoa Itävallassa ja 2 viikkoa Suomessa).

Lisätietoja nettisivuilta ja interchange.tre(at)fi.cisv.org.

- Vähintään 18-vuotias ryhmänvetäjä Kansalliselle leirille Kuopioon, 9.–16.6.2019

Lisätietoja nettisivuilta ja village.tre(at)fi.cisv.org.

Jos ryhmänvetäjäksi ryhtyminen yhtään kiinnostaa, laitathan pikaisesti viestiä ylempänä esitettyihin sähköpostiosoitteisiin, niin saat yhteyden ohjelmavastaaviin. Ohjelmavastaavilta saat vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin sekä ohjeet hakemiseen! Lisätietoja CISVistä.

 

21. The Miracle of the Spring – Tampereen yliopiston laulajien konsertti 13.4.

Tampereen yliopiston laulajat konsertoi tänä keväänä Tyllin salissa lauantaina 13.4. klo 18. Kuoroa johtaa musiikin maisteri ja kuoron taiteellinen johtaja Päivi Liimola.

Konsertti tuo Tampereelle keväisen tuulahduksen Brittein saarilta. Gustav Holstin Five Partsongs sisältää viisi eri aikoina sävellettyä rakkauslaulua, ja Bob Chilcottin niin ikään viisiosaisessa teoksessa The Miracle of the Spring veden ääniä tulkitsee kuoron lisäksi myös kaksi lyömäsoittajaa. My Luve Is Like A Red Red Rose on Anna-Mari Kähärän tilausteos Tampereen yliopiston laulajille. Konsertissa kuullaan myös suomenkielistä keväistä musiikkia sekä kuorolaisista muodostettua huiluyhtyettä, joka esittää kansansävelmiä Irlannista.

Liput konserttiin hintaan 15/12 € voi ostaa ennakkoon kuorolaisilta, Tampereen yliopiston laulajien nettisivuilta tai sähköpostitse tyl-pj(at)uta.fi. Lippuja voi ostaa myös ovelta ennen konserttia. Tyllin sali sijaitsee Hallituskatu 30:ssä. Tilaan on esteetön pääsy sisäpihalta Hallituskadun puolelta.******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

22. Enroll for International Tutoring!

Next autumn there will be a lot of new exchange students coming to TAMK. Would you like to be here welcoming them? Now it's time to register for the international tutor trainings and be a part of Tamko's big happy tutoring family. International tutors are helping our incoming exchange students. They take care that exchange students adapt to TAMK and Finnish student life. International tutoring will give you a bunch of nice experiences and improve your language skills.

Student's Union Tamko will train new international tutors on Wednesday 10th of April and Tuesday 16th of April. There will be coffee and sandwiches served in the trainings. International tutoring also adds up your ECTS credits. When the course is done, you'll also get an extra point when applying to exchange studies. You'll also get a mark to your Tursaspassi Passport when enrolling for the trainings.

You can register here.

 

23. Tamko's spring meeting 9 April

Tamko's spring meeting on Tuesday 9th of April at 5PM, G00-10 Auditorium. The meeting will be held in Finnish. The meeting is one of Tamko's regular annual meetings.24. Tamko's evening 10 April

Welcome to play board games, sew overall patches' and meet new people on 10th April at 17:00 - 21:00 to Tamko's office! You can bring some games, activities etc. with you. Tamko offers some light snacks and drinks.

Please note that the happening is non-alcoholic. You will get a stamp on your Tursaspassi. Welcome to the Solu!25. Tamko's Loppumetri 11 April

Its that time of the year, when everybody is getting ready for springbreak, but before that happens, it´s time for the Tamkos Loppumetri 11.4.2019! We have been given the honor to invite a real showgirl, energetic and awesome Abreu herself to the Loppumetri!

Loppumetri advance tickets are available in kide.app in 27 of March at 12 am. Ticket prices: Tamko members 5,00€, Non-members 9,00€. Doors will be opened at 10 pm, and by buying a ticket in advance you'll get the Loppumetri overall patch.

Get yourself a bandana and colorful summer wear on and go to Loppumetri!26. Return your Tursaspassi passport to Solu by 30 April

Tursaspassi passport's deadline is getting closer! The final deadline is on 30th April at 4PM. Please return the Tursaspassi Passport to the retun box at Tamko's office Solu. The one who has collected the most stamps will get the glorius honorary title of Mahtitursas! A person with second most stamps collected will get the honorary title of Päällikkötursas! In addition to honorary titles these people will get amazing prize packages. In addition to previous, a pize package is raffled off among those who have collected at least 10 stamps and have returned their Tursaspassi Passport to Solu in time.

More info from Tamko's website and office.27. Topping up money to your student card at Campusravita from 1 April

Campusravita will renew their cash register system during summer 2019. The system is changed in all restaurants as well as in the Campus Shop bookstore. Due to this, starting from 1st April 2019, topping up value to your student card is no longer possible. However, until summer the existing value can still be used. The additional lunch discount which you can get when paying with student card’s value will be compensated with other discount campaigns. The campaign discounts will mainly apply to coffee line and bookstore’s selection.

 

28. CLINT's St. Petersburg and Tallinn trip

Join us for an unforgettable trip to the Eastern Neighbour's most beautiful city! Dubbed "The Venice of the North" by some, and Estonia's capital city Tallinn are sure to offer you memories you won't make anywhere else. Travel back in time with us and experience the history and culture!

Starting price for the trip 295€ includes:

-Connecting transfer to Helsinki from Tampere

Ferry trip Helsinki-St Petersburg-Tallinn-Helsinki

-Accommodation in 4-person economy-class cabin on the ferry

-Accommodation in a centrally located 3* hotel 3 nights (shared double room basis)

-3 x hotel breakfast

-Guided city sight-seeing tour by bus in English

-Guided tour of the State Hermitage Museum (FREE FOR STUDENTS ONLY)

Guided tour of the St. Peter and Paul fortress

-Transportation sea terminal-hotel-sea terminal in St Petersburg

-Services of a tour leader in St Petersburg

-All mandatory fees (port fee, fuel surcharge, passport registration)

-Tourist map of St Petersburg

Extra activities, such as Limousine Tour and Canal Cruise available for an added fee. Please note that the trip is Visa free for everyone but you will need a passport (ID is not enough) that is valid for at least 6 months after the trip. Get your trip here.

 

29. The listing of 1st of May student events

1st of May (Vappu in Finnish) is the biggest spring time event for students all over Finland. On 1st of May, students will crawl out of their winter hiding places and come together to celebrate the spring time. Check out these events and pick the ones you like and join the revelling!

- Tamko's Loppumetri 11 April

Awesome traditional spring time event for all students of TAMK. Ticket prizes for Tamko members 5€ and non-members 9€. Tickets available from Tamko's office and Kide.app.

- Vappen Bastu med AÅ-Klubben at Solu's sauna 19 April

AÅ-Klubben is organizing a traditional May Day sauna event at Solu's sauna. Free event.

- PISTOT 17 April

PISTOT is once a month held party at Union night club by TAMK student associations PIRATE, TIRO and TTO. Tickets: advance ticket 3€, from door 5€.   

- Doges of Wappu 18 April

Adorable dogs will take over Hervanta campus on 18th April at 13:00 - 16:00. You're welcome to bring your own hairy furry friend with you.

- Kolmiot -party 25 April

Tampere University student associations Luuppi, Staabi and Indecs' is organizing the last Kolmiot party for this spring. Tickets available later from Kide.app.  

- UDK's Dildo bingo 29 April

Tampere University's information sciences and interactive media student association UDK is organizing a dildo bingo. More info later.  

- May's Student overall party 2 May

If you still have some energy left after May Day, this spring's last Student Overall party is held on 2nd of May at Night club Ilona. More info later.  

******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics