YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

TAMKO TOPICS 11 / 2019

Tamko Topics on Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (Tamko) viikkotiedote.

Tamko Topics is a weekly newsletter of The Students' Union of Tampere University of Applied Sciences.

Opiskelijakunta

1. Haku kansainvälisyystuutoriksi 4.3. - 27.3.2019

2. Eduskuntavaalipaneelit 2019

3. Verenluovutus 26.3.

4. Tamkon "Never Stop the Madness" -sitsit 27.3.

5. Tamko kouluttaa: Ensiasunnon ostaminen 2.4.

Ainejärjestöt ja opiskelijaelämä

6. Kela tiedottaa: Kelalle uusia tehtäviä korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollossa

7. Tolun keilailta 11.3.

8. Harjoittelupaikka TAMKin hakijapalveluissa

9. Tolun vakiovuoro 12.3.

10. SOPUn ja PIRATEn hyväntekeväisyyskirppis 12.3.

11. Työpaja opiskelijoille: Ajankäytön hallinta ja jaksaminen opiskeluarjessa 13.3.

12. Konekerhon Spring Break 7.4.

13. Terveydeksi! - PIRATEn ja SOPUn vaalipaneeli 11.3.

14. TAMPIOn luonnonvara-aiheinen vaalipaneeli 16.3.

15. SoTaKone-sitsit vol. 0100 21.3.

16. SCIL-projekti: Opiskelijapalautekäytäntöjen kehittäminen, 3 - 5 op.

17. Café Scientifique -tiedekahvila: Optimoitua syövän hoitoa 12.3.

18. Quality and Industrial Innovations -seminaari TAMKilla 20.3.

19. Loistavia keikkoja - keikkastartti Tampereella 11.3.

20. Mieletön pako 3. - 4.4.

21. Ehkäisevään ja kohtaavaan päihdetyöhön liittyviä tapahtumia maaliskuussa

22. Yritysvastuun ja kestävän kehityksen paneeli 18.3.

23. Restonomiopiskelijoiden pop up -lounasravintoloita 19.3. alkaen

24. Ei kesäsuunnitelmia? Ei huolta! AIESEC auttaa sinua tekemään kesästäsi merkityksellisen

English Summary

25. Enroll for International Tutoring 4.3. - 27.3.2019

26. Blood donation at TAMK 26 March

27. Tamko's sits 27 March

28. Tolu's regular sport shift 12 March

29. SOPU and PIRATE's charity flea market event 12 March

30. Tolu bowling night 11 March

31. Free English Language Comedy Thursday 14th of March!

32. No plans for the summer yet? No worries! AIESEC is here to make your summer more meaningful

******************************************************************************************

OPISKELIJAKUNTA

******************************************************************************************

1. Haku kansainvälisyystuutoriksi 4.3. - 27.3.2019

Ensi syksynä TAMKiin saapuu taas iso joukko vaihto-opiskelijoita. Miltä tuntuisi olla mukana vastaanottamassa heitä? Hae mukaan kansainvälisyystuutoriksi Tamkon iloiseen ja isoon tuutoriperheeseen! Kansainvälisyystuutorit ovat vaihto-opiskelijoiden tuki ja turva vaihdon ajan. He pitävät huolta, että vaihto-opiskelijat sopeutuvat TAMKissa opiskeluun ja suomalaiseen opiskelijaelämään. KV-tuutorointi antaa elämyksiä ja kartuttaa kielitaitoa. Älä huoli, mikäli jännität englannin puhumista, se parantuu automaattisesti tuutoroidessa!

Opiskelijakunta kouluttaa TAMKin kansainvälisyystuutorit. Koulutus on kaksi-iltainen ja koulutuspäivät ovat ke 10.4. ja ti 16.4. Koulutuksissa on tarjolla kahvia ja sämpylää. Monen kivan kokemuksen ja uuden tuttavuuden lisäksi kv-tuutoroinnista saa myös opintopisteitä ja opintojakson suoritettuasi saat lisäpisteen, mikäli olet hakemassa vaihtoon. Lisäksi saat tursaspassiisi leiman, kun haet tuutoriksi!

Ilmoittautumislomake löytyy täältä.

2. Eduskuntavaalipaneelit 2019

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on 3. - 9.4.2019 ja virallinen vaalipäivä 14.4.2019. Vaaleissa valitaan kansanedustajat ja hallitus vuodelle 2019-2023. Ennen vaaleja on kuitenkin hyvä kuunnella, keskustella ja pohtia oman äänen kohdentamista. Siinä auttavat vaalipaneelit! Ja niitä onkin tulossa jos jonkinmoisia. Valitse itsellesi mielenkiintoisin ja tule seuraamaan!

Eduskuntavaalipaneelit TAMKilla:

- 11.3. PIRATEn ja SOPUn Terveydeksi! sote-vaalipaneeli klo 17 - 19, E1-06.

- 16.3. TAMPIOn luonnonvara-aiheinen vaalipaneeli klo 14 alkaen juhlasalissa.

- 25.3. Tamkon vaalipaneeli klo 14 - 16, Y-Kampuksen Backstagella.3. Verenluovutus 26.3.

Jälleen olisi aika luovuttaa verta, kun SPR:n Veripalvelu saapuu TAMKiin maaliskuussa. Suuntaa askeleesi Pääkampuksen B-aulaan tiistaina 26.3. kello 11-15 ja ojenna auttava kätesi! Tapahtuma on esteetön, sillä paikalle pääsee hyvin myös hissiä käyttäen.

Sopivuutesi luovuttajaksi voit testata etukäteen täällä. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus, sillä pelkkä opiskelijakortti ei riitä. Tarvitset myös suomalaisen sosiaaliturvatunnuksen, jotta voit luovuttaa verta (löytyy esim. Kela-kortista). Tapahtumasta saa myös Tursaspassi-leiman!

 

4. Tamkon "Never Stop the Madness" -sitsit 27.3.

Tunnetko pakottavaa vipinää kintuissa? Kuuletko jo basson tärykalvoissa? Alkaako janohammasta kolottaa ja äänihuulia kutittaa? No kohta mennään sekoillen, sitä yhtään häpeilemättä! Tamkon Never Stop the Madness -teemaiset sitsit pärähtävät käyntiin 27.3. kello 17 alkaen yökerho ROSKAssa! Olemme järjestäneet once in a life time -tilaisuuden päästä kokemaan perinteiset sitsit yökerhossa, ja vain TEITÄ varten!

Teema antaa sitsaajille vapaan ja luovan tavan toteuttaa omaa sisäistä bilepetoaan. Olet sitten chilli Coachella -bilettäjä, pimeiden katujen ja neonvalojen riivaama reivaaja tai vaikka Blockfestin backstage bändäreiden inspiroima katulyyli, valinta on sinun! Luvassa on pieni ylläri sille, joka toteuttaa sisäistä bilettäjäänsä parhaiten luovimmalla asuvalinnalla.

Ovet Roskalla aukeavat klo 16.30. Sitsit järjestetään baarin päätilassa, johon kuljetaan narikan kautta. Sitsipaketti sisältää 3 valitsemaasi virvoketta, pari jämäkämpää, lämpimän ruoan, narikan ja jatkolipun. Taukojen aikana on mahdollisuus ostaa virvokkeita opiskelijaystävällisin hinnoin, joten jätäthän omat juomat kotiin!

Liput Tamkon jäsenille 18€, ei-jäsenille 25€. Myynti alkaa kide.appin kautta 11.3. klo 12.

5. Tamko kouluttaa: Ensiasunnon ostaminen 2.4.

Tamko, OP Tampere ja Pirkan OP-kiinteistökeskus järjestävät yhteistyössä koulutuksen ensiasunnon ostamisesta. Tapahtuma pidetään 2.4. kello 15 - 17.30 OP Tampereen tiloissa Pyhäjärvi-neuvottelutilassa (Hämeenkatu 12, Tampere).

Tule kuuntelemaan, mitä kaikkea on hyvä tietää ja tehdä ennen ensiasunnon ostamista! Tapahtumassa on myös mahdollisuus kysellä aiheeseen liittyviä kysymyksiä. Tarjolla kahvit ja pientä purtavaa sekä arvonta osallistuneiden kesken. Tapahtuma on ilmainen Tamkon jäsenille ja mukaan mahtuu 40 ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen Kide.appin kautta!

******************************************************************************************

AINEJÄRJESTÖT & OPISKELIJAELÄMÄ

******************************************************************************************

6. Kela tiedottaa: Kelalle uusia tehtäviä korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollossa

Korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon järjestämisvastuu ja terveydenhoitomaksun kerääminen siirtyvät Kelalle 1.1.2021, kun ammattikorkeakoulujen opiskelijat siirtyvät YTHS:n piiriin. Jatkossakin palvelut tuottaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS.  

Eduskunta on hyväksynyt lain korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollosta. Lain tavoitteena on turvata hyvin toimivat ja yhdenvertaiset opiskeluterveydenhuollon palvelut sekä yliopisto- että ammattikorkeakouluopiskelijoille.

YTHS:n tuottamat palvelut laajenevat 1.1.2021 koskemaan kaikkia korkeakouluopiskelijoita. Samalla terveydenhoitomaksun maksuvelvollisuus laajenee koskemaan kaikkia korkeakouluopiskelijoita. Maksuvelvollisia ovat läsnäolevaksi ilmoittautuneet korkeakouluopiskelijat. Heidän pitää maksaa terveydenhoitomaksu Kelaan lukukausittain. Lukukausimaksu kattaa koko opiskeluterveydenhuollon, eikä palvelujen käyttämisestä peritä erillisiä käyntimaksuja.

Terveydenhoitomaksun suuruus määritellään vuosittain annettavalla valtioneuvoston asetuksella. Ensimmäisen kerran korkeakouluopiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelaan kevätlukukaudelta 2021. Siihen asti yliopisto-opiskelijat maksavat YTHS-maksun ylioppilaskunnalle.

Opiskeluterveydenhuolto rahoitetaan valtionosuudella ja terveydenhoitomaksuilla

Kela maksaa YTHS:lle korvausta opiskeluterveydenhuollon palvelujen tuottamisen kustannuksista. Tällä hetkellä korvaus rahoitetaan sairausvakuutuksesta. Vuodesta 2021 alkaen korvaus rahoitetaan valtionosuudella (77 %) ja opiskelijoilta kerättävillä terveydenhoitomaksuilla (23 %). Järjestämisvastuussa oleva Kela valvoo YTHS:n toimintaa, palveluja ja varojen käyttöä tarkastusten, arviointien sekä jatkuvan seurannan avulla.7. Tolun keilailta 11.3.

Taas on perinteisen Tolun keilaillan aika! Paikkana toimii tuttu Space Bowling & Billiards ja ajankohtana maanantai 11.3. klo 18-19. Tulethan paikalle kuitenkin viimeistään 17.45, jotta saadaan pelit käyntiin jo tasalta. Tunnin keilaukselle hintaa kertyy vaivaiset 5 euroa (sis. kenkävuokran). Voit lunastaa paikkasi Tolun Holvi-verkkokaupasta.

 

8. Harjoittelupaikka TAMKin hakijapalveluissa

Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) hakijapalvelut tarjoaa 5 kk:n mittaista harjoittelupaikkaa opiskelujensa loppuvaiheessa olevalle TAMKin tutkinto-opiskelijalle tai Tampereen yliopiston harjoittelutukeen oikeutetulle tutkinto-opiskelijalle. Harjoittelu sijoittuu ajalle 1.4.–30.8.2019.

Harjoittelu sisältää:

- hakijoiden neuvontaa ja ohjausta suomeksi ja englanniksi sähköpostitse, puhelimitse sekä asiakaspalvelutilanteissa yhteishakuun, erillishakuihin ja siirtohakuun liittyvissä kysymyksissä

- hakujen edellyttämiä tehtäviä sähköisissä järjestelmissä

- päivystystehtävät valintoihin liittyen kesällä

- muita vaihtuvia tehtäviä.

Harjoitteluohjaajana toimii opiskelijarekrytointitoiminnon päällikkö. Harjoittelusta saa opintopisteitä. Opiskelijan pitää itse tarkistaa oman tutkinto-ohjelmansa ohjaavalta opettajalta soveltuuko tämä työ opintoihin sisältyväksi harjoitteluksi. Tampereen yliopiston opiskelijoiden tulee varmistaa, että on oikeutettu harjoittelutukeen.

Työaika on 36 tuntia ja 45 minuuttia viikossa. Harjoittelu on palkallista. Palkka on ensimmäiseltä kolmelta kuukaudelta 1200–1400 euroa kuukaudessa. Tämän jälkeen palkka on 1603 euroa kuukaudessa.

Harjoittelijalta edellytetään erittäin hyvää suullista ja kirjallista kielitaitoa (suomi ja englanti) sekä erinomaisia vuorovaikutustaitoja. Myös tarkkuus, huolellisuus ja paineensietokyky sekä hyvä tietotekninen osaaminen ovat oleellinen osa tehtävän edellyttämiä valmiuksia. Tehtävässä on hyötyä TAMKin koulutustarjonnan ja opiskelijavalinnan tuntemisesta.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja opintosuoritusotteesi sähköpostiosoitteeseen marjo.korhonen(at)tuni.fi sunnuntaihin 24.3. mennessä. Parhaiten tehtävään soveltuvia hakijoita voidaan haastatella jo ennen hakuajan päättymistä tai heti hakuajan päätymisen jälkeen, viikon 13 alussa.9.  Tolun vakiovuoro 12.3.

Tolun vakiovuorolla pelataan polttopalloa tiistaina 12.3. kello 17 - 19 Kaupin SportUnin palloiluhallilla. Vuorolle ei tarvitse olla maksettuna SportUnin jäsenyyttä, eli mukaan pääsee kuka vain. Tervetuloa!10. SOPUn ja PIRATEn hyväntekeväisyyskirppis 12.3.

Sopun ja Piraten yhteinen kirppis on täällä taas! Tiistaina 12.3. klo 10-16 kirppistellään B-aulan lämpiössä ja sen edustalla. Kirppikselle on mahdollista tulla myymään omia vaatteita/tavaroita tai lahjoittaa niitä Sopun ja Piraten yhteiseen hyväntekeväisyyspöytään myytäväksi.

Pöytävuokra on jäseniltä 2e ja ei-jäseniltä 3e. Varaathan pöytäsi maanantaihin 11.3. mennessä! Varaamaan pääset tästä. Muistathan myös varautua käteisellä, sillä pöytävarausmaksut maksetaan kirppispäivänä paikan päällä.

Yhteiseen hyväntekeväisyyspöytäämme toivomme hyväkuntoisia, ehjiä ja puhtaita vaatteita ja tavaroita. Hyväntekeväisyyspöytää varten on mahdollista tuoda lahjoituksia 4.3. ja 6.3. klo 12 H0-käytävän sohville, 6.3. klo 10-13 Piraten toimistopäivystykseen sekä kirppispäivän aamuna suoraan B-aulan lämpiöön klo 9-10 välisenä aikana.

Pöytävuokrat sekä hyväntekeväisyyspöydästä myytyjen tuotteiden voitot lahjoitetaan Tampereen SOS-lapsikylälle.11. Työpaja opiskelijoille: ajankäytön hallinta ja jaksaminen opiskeluarjessa 13.3.

Punaisen Ristin Tampereen osaston tiloissa järjestetään ke 13.3. klo 17-18.45 Nyyti Ry:n ohjaama työpaja. Aiheena on ajankäytön hallinta ja jaksaminen opiskeluarjessa. Työpajaa vetää koulutettu työntekijä ja itaan kuuluu pientä purtavaa. Osallistuminen iltaan on maksutonta. Esteetön sisäänpääsy.

Paikka: Kohtaamispaikka Tampuri os. Otavalankatu 12, Tampere. Tervetuloa mukaan! Lisätietoja: trenuorisovastaava(at)gmail.com tai puh. 050 464 9667.12. Konekerhon Spring Break 7.4.

Alkaa taas olla se aika vuodesta, kun Tampereen Konekerho ry järjestää perinteisen, keväisen Springbreak-risteilyn. Tämän vuoden reissulla kytkintä nostetaan Tampereella, ankkuria Turussa ja päätä seuraavana aamuna Tukholmassa. Luonteeltaan tämä aurinkoinen seikkailumme on 23 tunnin risteily, joten maissa emme pääse käymään, mutta laivan tax-free tarjoaa varmasti kostean shoppailumahdollisuuden.

Konekerhon jäsen pääsee nauttimaan meri-ilmasta todella huokeaan 22 euron hintaan, ja muille reissu kustantaa 25 euroa. Lippusi saat ostettua 7.3. ja 13.3. kello 10-14 Konekerhon ständiltä, Teiskontien puoleisesta aulasta tai netistä Konekerhon Holvista 4.3 klo 12 alkaen.13. Terveydeksi! - PIRATEn ja SOPUn vaalipaneeli 11.3.

Sote-uudistus? Eutanasian laillistaminen? Opiskelijoiden oikeudet? Kestävä kehitys? Sunnuntaina 14. huhtikuuta järjestetään Suomen 38. eduskuntavaalit, joissa valitaan kansanedustajat vaalikaudelle 2019-2023.

Ennen ennakkoäänestystä ja varsinaista vaalipäivää PIRATE sekä SOPU järjestävät yhdessä mahdollisuuden päästä tutustumaan Pirkanmaan vaalipiirin ehdokkaisiin maanantaina 11.3. klo 17-19 sote-painotteisessa vaalipaneelissa. Paikkana toimii TAMKin Kuntokatu 3:n puoleinen auditorio E1-06. Sote-teemojen lisäksi muita vaalipaneelin keskeisiä teemoja ovat opiskelijoiden oikeudet, ilmastonmuutos sekä kestävä kehitys. Ehdokkaat julkaisemme 2.3. Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.14. TAMPIOn luonnonvara-aiheinen vaalipaneeli 16.3.

Mietityttääkö Suomen ilmastopolitiikka? Suojellaanko Suomen luontoa tarpeeksi? Onko biotalous kestävää? TAMPIO ry yhdessä metsätalouden koulutusohjelman kanssa tarjoaa tilaisuuden päästä kuulemaan ja kyselemään Pirkanmaan eduskuntavaaliehdokkaiden mielipiteitä ajankohtaisista ympäristö- ja koulutusasioista. Järjestämme paneelikeskustelun TAMKin juhlasalissa lauantaina 16.3. klo 14. Tarjolla on kahvit klo 13.30 alkaen nopeimmille. Tervetuloa mukaan!15. SoTaKone-sitsit vol. 0100 21.3.

SoTaKoneen sitsit 21.3. Soutupaviljongilla! *Hengittää sisään* "Boika". Harvinaislaatuinen Pepe on täällä taas SoTaKoneen sitsien muodossa. Laita Jodel hetkeksi sivuun ja saavu Soutupaviljongille meemuilemaan verbaalisesti sekä pukeutumisen keinoin.

Minä: "Ei enää SoTaKoneen sitseille, lähtee aina lapasesta".

Minä myös: "Koska ois seuraavat?"

Liput 15€ Solulta. Lipunmyynti päättyy perjantaina 15.3. Lippuun kuuluu perinneruoka, ruokajuomat ja muu tähdellinen. Jatkoille mennään yhdessä sosionomien kanssa Anniskeluravintola Roskaan. Jatkolippu ei sisälly sitsilipun hintaan, mutta saat sen kätevästi Kide.appista.16. SCIL-projekti: Opiskelijapalautekäytäntöjen kehittäminen, 3 - 5 op.

Miten opiskelija saa äänensä kuuluville koulutuksen kehittämisessä? Millaiset palautekäytännöt henkilöstö ja opiskelija kokevat mielekkäiksi? Millaiset palautekanavat ja -menetelmät ovat tätä päivää ja tukevat laadukka an tiedon kokoamista?

Kevään SCIL-projektissa pääset etsimään ja ehdottamaan ratkaisua opiskelijapalautejärjestelmän haasteisiin ja vaikuttamaan käytäntöjen kehittämiseen. Projektissa opiskelijatiimi tutustuu nykyisiin palautekäytäntöihin, kartoittaa opiskelijoiden ja henkilöstön kokemuksia ja näkemyksiä sekä etsii uudentyyppisiä ratkaisuja palautetiedon kokoamiseen ja/tai käsittelyyn. Eri näkökulmien painotus, käsittelytaso ja tiedonkeruun tavat sovitaan projektin alussa yhdessä projektiin osallistuvien kanssa osana projektisuunnittelua.

Lisätietoja nettisivuiltamme.17. Café Scientifique -tiedekahvila: Optimoitua syövän hoitoa 12.3.

Maaliskuun tiedekahvila pääkirjasto Metson Lehmus-salissa 12.3. kello 18 alkaen. Tällä kertaa puhujana on professori, FT Marja Tiirola aiheenaan "Optimoitua syövän hoitoa".

Tiirola työskentelee Nanotiedekeskuksessa, Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa, jossa hän johtaa mikrobiologiaan ja syövän diagnostiikkaan erikoistunutta tutkimusryhmää.

Syövän hoidossa on perinteisesti käytetty leikkausta, sädehoitoa ja kemoterapiaa. Näiden lisäksi ollaan ottamassa käyttöön immunologisia hoitoja sekä niin kutsuttuja täsmälääkkeitä. Yhä useamman syöpälääkkeen teho perustuu syöpäsolun rakenteen ja toiminnan poikkeavuuksiin. Syöpäsolukko on kuitenkin heterogeenistä, ja siksi solukosta voi melko nopeasti seuloutua resistenttejä mutaatioita, aivan kuin bakteereille kehittyy antibioottiresistenssi. Yksi lupaavimmista keinoista seurata terapian vaikutuksia on mitata veressä, syljessä tai virtsassa esiintyvien syövän biomarkkereiden määrää. Mittausmenetelmien kehittämisessä tarvitaan laaja-alaista luonnontietelijöiden, insinöörien ja signaalinkäsittelijöiden yhteistyötä. Optimoitu syövän hoito voi tulevaisuudessa vähentää inhimillistä kärsimystä ja säästää yhteiskunnan voimavaroja. Tule maaliskuun tiedekahvilaan kuulemaan lisää tästä mielenkiintoisesta aiheesta!

Tilaisuuden järjestää Tampereen LUMATE-keskus. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Lämpimästi tervetuloa!18. Quality and Industrial Innovations -seminaari TAMKilla 20.3.

Quality and Industrial Innovations – seminaari järjestetään ensimmäistä kertaa Tampereen ammattikorkeakoulussa keskiviikkona 20.3. klo 9-13 juhlasalissa D1-04. Tapahtuma tuo laadun asiantuntijat keskustelemaan yleisön eteen tämän hetken laatukäsitteistä, sekä siitä, mitä laatu on tulevaisuudessa ja kuinka sen parissa työskennellään.

Puhujina:

- Mika Salonoja (M-Files): QMS järjestelmät ja integraatiot teollisuusjärjestelmiin

- Jaana Sairanen (Trelleborg): Laatujohtaminen ja laatutyökalut, LEANilla laatua valmistusprosessiin

- Joakim Simons (IDEAL PLM): Model based definition, malliperusteinen tuotemäärittely ja CAD/CAM

- Sari Saxholm (VTT Mikes): Mittaustulosten luotettavuus

- Topi Juden (Fastems): Industry 4.0.

Opiskelijoille tapahtumaan vapaa pääsy. Muille liput 20€. Lisätietoa Facebook-tapahtumassa.19. Loistavia keikkoja - keikkastartti Tampereella 11.3.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilainen tai opiskelija, tule töihin! Keikkatöitä on tarjolla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä opiskelijoille Autismisäätiön vammaispalveluissa Tampereella.

Tule kuulemaan lisää keikkastarttiin! Voit tutustua paikan päällä Onviren työnhakujärjestelmään, josta voit valita sinulle sopivat työvuorot ja mieleisesi työyksiköt reaaliajassa. Vapaana olevien töiden selailu ja varaaminen käy kätevästi myös kännykällä.

KEIKKASTARTTI:

- Maanantaina 11.3.2019 klo 15.00, Mäkipäänkatu 39-41, 33500 Tampere

ENNEN KEIKKASTARTTITAPAHTUMAA:

1. Tallenna tietosi ja opinto- ja työtodistuksesi sähköiseen työnhakujärjestelmäämme osoitteessa www.onvire.fi. Voit myös ottaa kopiot todistuksistasi mukaan keikkastarttitapahtumaan.

2. Ilmoittaudu keikkastarttitapahtumaan puhelimitse 045 7881 8700. Tule keikkastarttitapahtumaan ja aloita keikkatyöt vaikka heti!

Huom! Mahdollista nopea työn aloitus tallentamalla opinto- ja työtodistuksesi sähköiseen järjestelmäämme ennen keikkastarttitapahtumaa. Kaikille työntekijöiksi ryhtyville tehdään henkilökohtainen sopimus sijaispalvelurekisteriin liittämisestä.

Lisätietoja tapahtumasta Facebookissa.20. Mieletön pako 3. - 4.4.

Kuvittele, että olet huoneessa, joka ei ole sinun. Tunnet ja aistit asioita, jotka tekevät toimimisestasi raskaampaa ja lähtemisestäsi vaikeampaa. Kuvittele, että sinulla on 20 minuuttia aikaa selvittää tarvittavat asiat ja päästä lähtemään. Oletko valmis? Kello käy!

Kokoa 2-4 hengen tiimi ja tule osallistumaan mielenterveysteemaiseen pop up -pakopeliin! Pakopelin yhteydessä järjestetään näyttely, jossa on esillä eri muodoissa kokemuksia mielenterveysongelmista kärsivien opiskelijoiden elämästä. Näyttely on vapaa myös muille kuin pakopeliin osallistuville. Koko tapahtuma on pystyssä 3. ja 4.4. kello 10-16 Tampereen yliopiston keskustan kampuksen päätalolla huoneessa D12 ja sen edustalla olevalla käytävällä (alakuppilan takana oleva käytävä). Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Pakopeliin osallistuminen vaatii ilmoittautumisen, joka aukeaa 18.3. kello 12. Linkki ilmoittautumiseen ilmestyy Facebook-tapahtumaan. Kirjoitathan ilmoittautumisen yhteydessä viestiin pelaavan tiimin koon (2, 3 tai 4 henkilöä).

 

21. Ehkäisevään ja kohtaavaan päihdetyöhön liittyviä tapahtumia maaliskuussa

Suomen Punainen Risti on järjestämässä Nokialla ja Tampereella ehkäisevään ja kohtaavaan päihdetyöhön liittyviä tapahtumia, joihin toivomme mukaan paljon uusia osallistujia. Tapahtumat sopivat erityisen hyvin terveys- ja sosiaalialojen opiskelijoille, mutta ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

22.3. järjestetään Nokialla katutyön tutustumisilta. Tapahtumassa osallistujat pääsevät kuulemaan katutyön sisällöstä sekä toiminnasta. Myöhemmin illalla on mahdollista osallistua Nokian katupäivystykseen kokeneiden päivystäjien seurassa. Tapahtuma sopii kaikille yli 16-vuotiaille katutyöstä kiinnostuneille. Osallistuminen ei sido toimintaan.

30.-31.3. järjestetään Tampereella Varhaisen puuttumisen -kurssi. VarPu-koulutus tarjoaa tietoa ajankohtaisesta päihdetilanteesta sekä valmentaa osallistujia kohtaavaan päihdetyöhön, keskustelemaan käyttäjien kanssa sekä ohjaamaan heitä palveluiden pariin. Koulutus sopii erityisesti päihteiden käyttäjiä työssään tai vapaa-ajallaan kohtaaville. Kurssin käyneet voivat osallistua päihdetyön toimintaan kesän festareilla. Suunnattu yli 18-vuotiaille.

Lisätietoja täällä.22. Yritysvastuun ja kestävän kehityksen paneeli 18.3.

Yritysvastuun ja kestävän kehityksen paneeli 18.3. klo 14.15. - 16.00 TAMKin pääkampuksella, D1-04, tervetuloa! Tapahtumassa on tarjolla myös pieniä sponsorilahjoja.

Miten Alko ja Neste toteuttavat ympäristö- ja yritysvastuuta? Miten kestävä kehitys näkyy alkoholin ja polttoaineen maailmassa? Tule seuraamaan yritysvastuun ja kestävän kehityksen paneelikeskustelua ja ota selvää!

Liiketalouden opiskelijoiden järjestämä teemaseminaari pidetään tällä kertaa paneelikeskustelun muodossa. Luvassa on ajankohtaista dialogia tärkeistä aiheista, kun lavalle astuvat Alkon kestävän kehityksen päällikkö Laura Varpasuo, Nesteen kestävän kehityksen spesialisti Eveliina Vikström sekä Tampereen yliopiston vastuullisen liiketoiminnan maisteriopettaja Outi Lehtonen.23. Restonomiopiskelijoiden pop up -lounasravintoloita 19.3. alkaen

Toisen vuoden restonomiopiskelijat järjestävät pop up -lounasravintoloita 19.3 alkaen Catering Studiolla klo 10.30-13! Luvassa on viikoittain uusia erilaisia teemoja Suomen eri maakunnista. Ensimmäinen mahdollisuus tulla lounastamaan on Karjala-teemalla tiistaina ja keskiviikkona 19.-20.3 klo 10.30-13, vain 10€ hintaan!

Lounaan hinnat vaihtelevat viikottain.24. Ei kesäsuunnitelmia? Ei huolta! AIESEC auttaa sinua tekemään kesästäsi merkityksellisen

Oletko innokas hyödyntämään mahdollisuuksia ulkomailla vahvistaaksesi businee-taitojasi, kuten markkinointia? AIESEC Tampere tarjoaa nyt mahdollisuuden lähteä Brasiliaan kuudeksi viikoksi projektiin, jossa työskennellään kolmannen sektorin yhdistysten ja yritysten kehitämiseksi! Tehtäviin sisältyy pääasiassa tapahtumakoordinointi, organisaation brändäys, markkinointi sekä kansainvälisten projektien hallinta.

Milloin? 04.05 - 15.06.2019

Projektimaksu on 400€, sisältäen seuraavat etuudet:

- Asuminen Brasiliassa projektin ajan

- Henkilökohtainen kehityssuunnitelma

-Nouto lentokentältä tai bussiasemalta

- Valmistava seminaari sekä Suomessa, että Brasiliassa

- AIESEC tukiverkosto

Jos projekti liittyy opintoihisi, on niistä yleensä mahdollista saada siitä opintopisteitä.

Hea jo tänään, sillä projektipaikat täytetään kesäprojekteihin melko nopeasti!

Lisätietoja täällä.******************************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

******************************************************************************************

25. Enroll for International Tutoring 4.3. - 27.3.2019

Next autumn there will be a lot of new exchange students coming to TAMK. Would you like to be here welcoming them? Now it's time to register for the international tutor trainings and be a part of Tamko's big happy tutoring family. International tutors are helping our incoming exchange students. They take care that exchange students adapt to TAMK and Finnish student life. International tutoring will give you a bunch of nice experiences and improve your language skills.

Student's Union Tamko will train new international tutors on Wednesday 10th of April and Tuesday 16th of April. There will be coffee and sandwiches served in the trainings. International tutoring also adds up your ECTS credits. When the course is done, you'll also get an extra point when applying to exchange studies. You'll also get a mark to your Tursaspassi Passport when enrolling for the trainings.

You can register here.26. Blood donation at TAMK 26 March

It is time to reach out your helping hand again when Finnish Red Cross's Blood Service comes to TAMK. Come to the Main Campus' B lobby on Tuesday, 26th March at 11:00 - 15:00.

The event is accessible as you can get there by using the elevator.

You can check your suitability as a donor from here.  Please remember to take your ID with you as your student card is not sufficient enough. Note that you will also need a Finnish social security number in order to donate. More info from Tamko.27. Tamko's sits 27 March

Here we go again! The Student union Tamko is once again having already traditional spring sits. Never stop the madness -themed sits will take place in the night club ROSKA! This is your once in a life time chance to experience sits in unusual place!

Never stop the madness tells it all. Whether you are a chill Coachella partier, hardcore raver enjoying the neon lights or just someone with the music running through your veins and moving your body, you’ll make the choice. Show up dressed and bring out your inner partier! The best outfit will be awarded!

The doors open at 4.30 pm on Wednesday 27th March and the the sits will begin at 5 pm! The sits will be held in the bar's main area where you’ll get by going through the coat service. The ticket includes the coat service, the food, three beverages of your chosen, two shots and the after party ticket in ROSKA. During the breaks you can buy drinks with student friendly prices. Please note that you cannot bring your own drinks with you.

Tickets cost 18€ for Tamko members and 25€ for non-members. Tickets will be available on 11th of March 12pm in kide.app! Be fast! These tickets will be sold in a matter of minutes!28. Tolu's regular sport shift 12 March

Tolu is a students' sports club here at TAMK. We're arranging a regular sports shift for students and staff members every Tuesday at 17:00 - 19:00 in Main Campus' SportUni sports hall. On Tuesday, 12 March w're playing dodgeball! You don't need a SportUni membership in order to take part in Tolu's sports shift, everyone can join. Welcome!29. SOPU and PIRATE's charity flea market event 12 March

SOPU and PIRATE are organizing a second-hand event on Tuesday 12.3. at 10-16! The event will be held in the B-lobby.

You can reserve your own table to sell clothes / stuff or donate them to the organizers’ charity table. If you choose to reserve a table, the cost is 2 euros for SOPU and PIRATE members and 3 euros to everyone else and the payment will be made in cash on the day of the flea market. Please rent your table by Monday 11.3. through this link. (Finnish only)

If you wish to donate to the charity table, you can bring your clean, well-kept and intact clothes or other stuff to the H0-corridor sofas either on Monday 4.3. or Wednesday 6.3. around noon, OR on the day of the flea market 12.3. straight to B-lobby between 9 and 10.

All the profits from both the table rent and the charity table go to SOS-lapsikylä in Tampere.30. Tolu bowling night 11 March

Tolu’s monthly bowling night is here again! The TAMK students sporting association Tolu is organizing their next bowling night on the 11th of March from 18:00 -19:00 at Space Bowling and billiards. For 5€ (including shoe rental), you can come bowl for one hour, so get your friends together join us for some leisurely fun. Tickets can be purchased at Tolu’s web-store Holvi or Tamko's office (Solu). Please arrive by 17:45 so that we can start right at 18:00.31. Free English Language Comedy Thursday 14th of March!

Come and enjoy free English language comedy at O'Connell's Irish Bar on 14th of March at 20:00. This time Comedy O'Connell's presents, That Happened In High School!

That Happened is a show where we use TRUE stories from Audience Members on a given topic that inspire our comedy! This month we go back to school and want to hear the best stories about the situations that happened in your High School. ComedyO'Connell's - Free English Language Comedy Every Single Thursday.32. No plans for the summer yet? No worries! AIESEC is here to make your summer more meaningful

Are you eager to find opportunities abroad to strengthen your business administration skills (esp. marketing)? AIESEC Tampere offers you a chance to go to Brazil for 6 weeks to carry out projects working with the main needs of NGOs (Non-profit organizations). The main tasks include promoting events for NGO's brand positioning, developing differentiated frameworks, learning of international projects on social development, and working directly with a 3rd sector organization's management.

Project takes time between 04.05 - 15.06.2019

Project fee is 400 Euros, include all of the following:

- Accommodation during the whole time in Brazil

- Personal development plan for leadership

- Pick up from airport or bus station

- Outgoing and incoming preparation

- AIESEC support network

If the project is anyhow related to your study field, it is usually possible to include to be part of your studies.

Apply now, since the spots are usually filled quickly for summer!******************************************************************************************

How to publish in Tamko Topics?

www.tamko.fi/en/tamko-topics

Kuinka julkaisen Tamko Topicsissa?

www.tamko.fi/tiedotus/tamko-topics