YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Ehdolle asettuminen

Päivitetty 30.9.2016

Ehdolle asettuminen on päättynyt. Kaikki Tamkon jäsenet voivat äänestää edustajistovaaleissa.

Edustajisto on vaikuttamisen paikka. Edustajiston jäsenenä päätät opiskelijakunnan toiminnasta ja taloudesta sekä olet mukana valitsemassa Tamkon käytännön toiminnasta vastaavan hallituksen ja keskeiset opiskelijaedustajat mm. TAMKin hallitukseen ja opintotukilautakuntaan. Tämän vuoksi on tärkeää, että edustajistossa on jäseniä jokaisesta toimipisteestä ja jokaiselta koulutusalalta, jolloin koulutusten välinen tasa-arvo toteutuu parhaiten. Edustajisto kokoontuu noin 1 - 2 kuukauden välein, joten toiminta edustajistossa ei edellytä suurta ajallista satsausta, mutta antaa sitäkin enemmän kokemusta ja mahdollisuuksia.

Ehdokkaan tulee toimittaa painokelpoinen kasvokuva jpg-tiedostona 3.10.2016 kello 12:00 mennessä osoitteeseen tiedottaja(at)tamko.fi. Jos kuvaa ei toimiteta määräaikana, vaalimateriaalissa käytetään opiskelijakorttikuvaa.

Listavaali on suhteellinen vaalitapa, jossa esimerkiksi saman aatteellisen taustan omaavat ehdokkaat ovat samalla ehdokaslistalla. Äänestäjä äänestää siis ehdokkaan lisäksi myös tämän ehdokaslistaa. Valitun edustajiston kokoonpano määräytyy listojen suosion mukaan. Ehdokaslistaa perustettaessa, tulee listalle kerätä kaikki halutut ehdokkaat ennen listan toimittamista.

Esimerkki:

Listalla x on 12 ehdokasta. Tällöin listan x eniten ääniä saanut ehdokas saa koko listan äänimäärän vertausluvukseen. Listan ehdokkaista toiseksi eniten ääniä saanut saa vertausluvukseen puolet kaikista listan äänistä, kolmanneksi tullut kolmanneksen ja niin edelleen. Tämän jälkeen edustajistoon julistetaan valituksi kaikista ehdokkaista suurimman lopullisen vertausluvun saaneista lähtien kaksikymmentä ehdokasta.

 

Ehdokasmateriaalia

Olen ehdolla -facebook-kansikuva

#kavereidenkeskenedari -instagram-kuva