YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Ehdolle asettuminen

Miksi lähtisin ehdolle?

Edustajisto on vaikuttamisen paikka. Edustajiston jäsenenä päätät opiskelijakunnan toiminnasta ja taloudesta sekä valitsemaan Tamkon käytännön toiminnasta vastaavan hallituksen ja keskeiset opiskelijaedustajat mm. TAMKin hallitukseen ja opintotukilautakuntaan. Tämän vuoksi on tärkeää, että valtuustossa on jäseniä jokaisesta toimipisteestä ja jokaiselta koulutusalalta, jolloin koulutusten välinen tasa-arvo toteutuu parhaiten. Valtuusto kokoontuu noin 1 - 2 kuukauden välein, joten toiminta valtuustossa ei edellytä suurta ajallista satsausta, mutta antaa sitäkin enemmän.

  • Ehdolle asettuminen alkaa 18.9. kello 9.00 ja päättyy 25.9.2017 kello 16.00. Kaikki Tamkon jäsenet, jotka ovat läsnäolevia opiskelijoita, voivat lähteä ehdokkaaksi vaaleihin.
  • Ehdokaslomake löytyy näiltä sivuilta ehdolle asettumisen alkaessa.

Mitkä ovat listavaalit?

Listavaali on suhteellinen vaalitapa, jossa esimerkiksi saman aatteellisen taustan omaavat ehdokkaat ovat samalla vaalilistalla. Äänestäjä äänestää siis ehdokkaan lisäksi myös tämän vaalilistaa. Valitun edustajiston kokoonpano määräytyy listojen suosion mukaan.

Esimerkki:

Listalla x on 12 ehdokasta. Tällöin listan x eniten ääniä saanut ehdokas saa koko listan äänimäärän vertausluvukseen. Listan ehdokkaista toiseksi eniten ääniä saanut saa vertausluvukseen puolet kaikista listan äänistä, kolmanneksi tullut kolmanneksen ja niin edelleen. Tämän jälkeen edustajistoon julistetaan valituksi kaikista ehdokkaista suurimman lopullisen vertausluvun saaneista lähtien kaksikymmentä ehdokasta.

Edustajisto päättää opiskelijakunnan säännöistä, budjetista sekä jäsenmaksusta. Edustajisto päättää myös muun muassa asioista, jotka merkitsevät taloudellisen toiminnan oleellista supistamista tai laajentamista sekä opiskelijakunnan jäsenyydestä muihin yhteisöihin. Suurimmat poliittiset linjaukset määritellään edustajistossa.

Lisää tietoa Tamkon edarivaaleista saat täältä. Voit myös lähettää kysymyksesi osoitteeseen vaalit[at]tamko.fi.