YHTEYSTIEDOT

Kuntokatu 3, L-rakennus,
FI-33520 TAMPERE

+358 44 382 6561, toimisto(ät)tamko.fi
avoinna ma - pe kello 9.00 - 16.00

Edunvalvonta

Opiskelijakunnan keskeinen tehtävä on toimia opiskelijoiden edunvalvojana. Tämä on suurelta osin opiskelijoille näkymätöntä vaikuttamistyötä, esimerkiksi Tampereen ammattikorkeakoulun hallinnon toimielimissä, jonne opiskelijakunta valitsee opiskelijaedustajat. He pääsevät kertomaan opiskelijoiden mielipiteet eteenpäin ja vaikuttamaan päätöksiin.

Opiskelijakunta tekee edunvalvontaa yhdessä muiden opiskelija- ja ylioppilaskuntien kanssa. Yhteistyön avulla Tampereen yli 35 000 opiskelijan ääni kuuluu!

Tamko kuuluu Tampereen opiskelija- ja ylioppilaskuntien yhteiseen kunnallispoliittiseen työryhmään (R35), joka muun muassa julkaisee opiskelijoiden kunnallispoliittisia ohjelmia.

Lisäksi Tamko vaikuttaa opiskelijoiden valtakunnalliseen edunvalvontaan Suomen opiskelijakuntien liiton SAMOK ry:n jäsenenä.

Tamkon toiminnassa edunvalvonta on jaettu kahteen sektoriin: koulutuspolitiikkaan ja sosiaalipolitiikkaan (kts. alta), joista vastaavat hallituksen jäsenet. Lisäksi Tamkolla työskentelee edunvalvonta-asiantuntija, joka tukee hallituslaisten toimintaa vaikuttamis- ja edunvalvontatyössä.

Ilona Uusitalo
Asiantuntija, edunvalvonta
edunvalvonta(at)tamko.fi
+358 45 697 1599

 

Koulutuspoliittinen edunvalvonta

Koulutuspolitiikalla tarkoitetaan laajasti kaikkea koulutukseen liittyvää politiikkaa. Koulutuspoliittinen vaikuttamistyö voi liittyä mm. koulutuksen ja tutkintojen rakenteisiin, laatuun, ammattikorkeakoulun rahoitukseen ja ohjausjärjestelmään sekä kansainvälistymiseen.

Opiskelijakunnan koulutuspoliittinen edunvalvonta tähtää koulutuksen ja ohjauksen kehittämiseen. Tamko vaikuttaa koulutuspoliittisiin asioihin muun muassa Tampereen ammattikorkeakoulun hallinnossa.

Lisätietoa opiskelijakunnan koulutuspoliittisesta toiminnasta saat hallituksen koulutuspoliittiselta vastaavalta. Hänelle voit myös antaa koulutukseen liittyvää palautetta ja parannusehdotuksia.

Valtakunnan tasolla ammattikorkeakouluopiskelijoiden koulutuspoliittista edunvalvontaa tekee Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto - SAMOK ry. SAMOK pyrkii kehittämään koulutuksen sisältöä vastaamaan yksilön ja yhteiskunnan tarpeita. Lisäksi SAMOK osallistuu korkeakoulujärjestelmän kehittämiseen.

Koulutuspoliittinen vastaava
kopo(at)tamko.fi
+358 440 826 563

 

Sosiaalipoliittinen edunvalvonta

Toimeentulo. Asuminen. Terveys. Näitä asioita sosiaalipolitiikka pääsääntöisesti käsittelee ja niiden saralta "sopo" toimintaansa suunnittelee.

Opiskelijakunta ajaa ensisijaisesti opiskelijoidensa etua. Vahvana osana siihen kuuluu opiskelijoiden hyvinvointi niin koulun sisällä kuin sen ulkopuolellakin. Varmistaaksemme sen, että opiskelijoiden etu tulee kuulluksi, vaikutamme niin kunnallisessa kuin valtakunnallisessa sosiaalipoliittisessa keskustelussa. Keinonamme käytämme erilaisten työryhmien toimintaa ja toimimme yhteistyössä esimerkiksi Opiskelijan Tampereen ja ylioppilaskuntien kanssa. Valtakunnallisesti vaikutamme Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n kautta.

Tavoittelemme opiskelijoiden aseman parantamista paikallisessa ja valtakunnallisessa päättämisessä. Samalla saatamme opiskelijoita koskevat epäkohdat päättäjien tietoon.

Opiskelijakunta järjestää vuosittain esimerkiksi hyvinvointiviikon, talviliikuntapäivät sekä mahdollisuuden verenluovutukseen yhteistyössä SPR:n kanssa. Tamkon sosiaalipoliittiseen toimintaan pääsee mukaan liikunta-, kerho- ja vapaa-aikatoiminnan kautta.

Sosiaalipoliittinen vastaava
sopo(at)tamko.fi
+358 440 826 564

Kuntokatu 3:n ravintolatoimikunta (Tamkon oma työryhmä)

  • Verna Rantala, opiskelija / Tamkon edustaja
  • Susanna Sulonen, opiskelija  
  • Iida Lampinen, opiskelija
  • TAMKin henkilökunnan edustaja puuttuu vielä       
  • Jaana Ahonen, Campusravitan edustaja
  • Risto Masonen, Campusravitan edustaja     

Toimikunta on yhteistyöelin ja viestinvälittäjä. Toimikunta voi mm. tehdä kyselyitä tai antaa suosituksia kehittämisestä. Sähköposti koko toimikunnalle: ravintolatoimikunta(ät)tamko.fi